Clooney, Streep en Murray in Roald Dahl verfilming

Zie hier de eerste foto van Wes Anderson's Fantastic Mr. Fox

Regisseur Wes Anderson is al een tijdje bezig met zijn verfilming van het Roald Dahl boek The Fantastic Mr. Fox. Joblo komt nu met de eerste screenshot van de film, waar uit valt op te maken dat Anderson heeft gekozen voor stop-motion in plaats van gewone animatie.



Het verhaal volgt Mr. Fox en zijn problemen met drie gierige boeren, waar hij eten van heeft gestolen. Henry Selick zou officieel co-regisseren (hij werkte ook al mee aan Anderson's The Life Aquatic), maar hij trok zich terug om aan Coraline te gaan werken. Mark Gustafson nam vervolgens Selick's plaats in.

George Clooney verzorgt de stem van het titelpersonage. Zijn vriend Mr. Badger wordt ingesproken door Bill Murray. De stem van Mrs. Fox werd in eerste instantie verzorgd door Cate Blanchett, maar zij werd onlangs vervangen door Meryl Streep. De stemopnames werden buiten de studio opgenomen, bijvoorbeeld in het bos of in een stal, om op deze manier extra spontaniteit uit te lokken bij de acteurs.

De release datum staat momenteel op 13 november, maar er wordt gespeculeerd dat de film al te zien zal zijn op het Venice Film Festival in september.



NieuwsFilm

meest populair