Coraline

Coraline (2009)

Be careful what you wish for.

De prachtige vormgeving en verfrissende moraal doen veel, maar helaas niet alles, om de gammele plot te compenseren.
play

7,7 details

  • 100 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop.

Regie
Henry Selick
Cast
Dakota Fanning, Ian McShane, Keith David, Jennifer Saunders, Teri Hatcher, Dawn French, John Hodgman.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 124.596.398
Release
05.02.2009
Release NL
14.05.2009
Release DVD
29.09.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Henry Selick | Stemmencast: Dakota Fanning (Coraline), Teri Hatcher (Mother / Other Mother), Jennifer Saunders (Miss Spink), Dawn French (Miss Forcible) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

Er zijn maar weinig écht enge kinderfilms. Coraline, de nieuwe stop-motion-animatiefilm van Henry Selick (The Nightmare Before Christmas), is zo nu en dan huiveringwekkend. De jeugd smult er van, maar de film richt zich ook op een volwassen publiek. Soms neigt het verhaaltje naar cynisme en zijn de personages onsympathiek. Dat is verfrissend: ditmaal geen suikerzoete moraal over blije families en tevreden kinderen. Helaas is Coraline topzwaar door een onnodig lang uitgesponnen verhaal. De visuele bravoure compenseert echter een hoop.

De film opent met een grauw decor en een chagrijnig kind. Coraline is nou niet bepaald een archetypische kinderheld, maar we vergeven het haar omdat de omstandigheden verre van ideaal zijn. Ze is net verhuisd naar een groot en behoorlijk gammel pension in de provincie. Zowel vader als moeder werkt non-stop en haar vriendjes heeft ze moeten achterlaten in een veel leukere stad. En dan regent het ook nog voortdurend! Jammer dat kinderen niet zoveel exitstrategieën hebben als volwassenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Coraline Nieuwsberichten