Gaandeweg ontstijgt zijn film de kolder en blijkt er zelfs ruimte voor ontroering.
play

6,7 details

  • 119 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

De oceanograaf Steve Zissou (Murray) heeft z'n beste tijd wel gehad. Wanneer zijn partner tijdens het filmen gedood wordt door een jaguarhaai, stelt Zissou een crew samen om wraak te nemen op het mysterieuze beest. Onder de crew bevinden zich onder anderen zijn van hem vervreemde vrouw (Huston), een journaliste die een stuk over hem wil schrijven (Blanchett) en een man van wie hij wel eens de biologische vader zou kunnen zijn (Wilson).

Alt titel
The Life Aquatic
Regie
Wes Anderson
Cast
Cate Blanchett, Owen Wilson, Bill Murray, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon, Anjelica Huston, Noah Taylor, Matthew Gray Gubler, Bud Cort, Seu Jorge, Waris Ahluwalia, Robyn Cohen, Niels Koizumi, Pawel Wdowczak.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 34.808.403
Release
10.12.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Anderson | Cast: Bill Murray(Steve Zissou), Owen Wilson (Ned Plimpton), Angelica Houston (Eleanor Zissou), Willem Dafoe (Klaus Daimler), Cate Blanchett (Jane Winslett-Richardson), e.a.

Als de laatste film van de populaire zeeavonturier Steve Zissou in premiere gaat is de ontvangst lauw. Niet vreemd, want in de finale wordt zijn partner opgegeten door een 'zeldzame' lichtgevende Jaguarhaai. Ook lijkt Zissou op de beelden, die zich als waarheidsgetrouw presenteren, weinig tot geen actie te ondernemen om zijn beste vriend een handje te helpen. Wie gelooft dat nou. Steve en zijn vaste team houden het gezicht strak in de plooi als de gordijnen weer voor het bioscoopscherm schuiven. Ze beginnen te wennen aan het feit dat ze als kunstenaars niet serieus genomen worden.

Het oceanografische "Team Zissou" doet regelmatig denken aan de beroemde natuurfilmer Jacques Cousteau. Ook de knullige filmpjes voorzien van gortdroog commentaar brengen de Franse zeeontdekker in de herinnering. De net iets te blauwe pakjes, de merkwaardige gele helmen en die lullige rode mutsjes; het is duidelijk dat Zissou in een andere wereld leeft. Vastberaden om toch een plekje in de geschiedenis te veroveren besluit hij nog eenmaal op expeditie te gaan met zijn schip de Belafonte. Nieuwe teamleden aan boord zijn ene Ned Plimpton (Owen Wilson), die beweert wel eens Steve’s zoon te kunnen zijn en Jane Winslett-Richardson, een hoogzwangere journaliste van het blad ‘Oceanographic Explorer’. De bestemming is voor iedereen even vaag, maar het lijkt erop dat Zissou er zijn persoonlijke demonen mee wil verdrijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Life Aquatic with Steve Zissou Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Loconut

"...Ik vind de film af en toe wat lastig, maar die Portugese Bowie-covers....heerlijk...."

Roi

"...Geweldige film!..."

Pimsel

"...Een van Wes beste...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Life Aquatic with Steve Zissou

acties