'Oppenheimer' succes is een 'vreselijke tragedie' voor Christopher Nolan volgens Robert Downey Jr.

'Oppenheimer' succes is een 'vreselijke tragedie' voor Christopher Nolan volgens Robert Downey Jr.

De met een Golden Globe bekroonde acteur zegt dat de film het leven van de regisseur heeft veranderd.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Robert Downey Jr., die zich uitliet over de strenge 'toiletpauzes' op de Oppenheimer-set van Christopher Nolan. Nu laat de acteur zich weer uit over de regisseur.

Downey Jr. wist natuurlijk al eerder hoge ogen te gooien als Iron Man en Sherlock Holmes, maar in de ogen van de nodige fans is Oppenheimer zijn beste werk. Het is dan ook wel te begrijpen dat hij een Golden Globe won en wordt gezien als een van de grote kanshebbers voor de Oscars.

Aanzien
Niet alleen Downey Jr. staat weer volledig in de spotlights. Volgens de acteur is ook regisseur Nolan zo bekend geworden dat hij wordt herkend op straat, maar daar kan de introverte filmmaker niet bepaald van genieten.

De 58-jarige Downey Jr. laat zich er nu over uit, tijdens het Sundance Film Festival in Utah. De 53-jarige Nolan mocht een prijs in ontvangst nemen voor zijn bijdrage aan de filmwereld en volgens Downey Jr. had hij had wel even nodig.

Reactie
Zo zegt de acteur: "Chris heeft het nodig om even opgevrolijkt te worden. Er is hem namelijk een vreselijke tragedie overkomen: hij wordt namelijk nu in een keer herkend op straat. Hij is erg geschrokken van deze nieuwe, ongewenste realiteit".



NieuwsFilm

meest populair