Nieuwe 'Jurassic World'-film in de maak met oude bekende

Nieuwe 'Jurassic World'-film in de maak met oude bekende

De originele scenarioschrijver David Koepp keert terug in de franchise vol dino's.

Met een opbrengst van ruim $1 miljard was Jurassic World Dominion een financieel succes in het post-coronajaar 2022. Toch zette heel wat mensen vraagtekens bij het derde deel in de rebootreeks. De ontvangst was erg magertjes.

Op Rotten Tomatoes kwam de film niet verder dan 29 procent. Het is dan ook geen wonder dat we al een tijdje wachten op het bericht over een vierde deel. En dat bericht is er nu via The Hollywood Reporter.

Jurassic World 4
Volgens THR werkt David Koepp samen met Universal Pictures aan een nieuwe film in de Jurassic World-reeks. Koepp schreef het scenario voor de eerste film Jurassic Park en het vervolg The Lost World: Jurassic Park van Steven Spielberg.

De film moet een compleet nieuw verhaal lanceren in de wereld van de dino's, maar het is nog niet uitgesloten of acteurs als Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum terugkeren.

Dikke centen
Uiteraard weet Universal Pictures ook dat er flink wat dollars te verdienen zijn met de franchise. De zes reeds verschenen films haalden wereldwijd ruim $6 miljard op, met Jurassic World ($1,7 miljard), Jurassic World: Fallen Kingdom ($1,3 miljard) en Jurassic Park ($1,1 miljard) als groot verdieners.


Frank Marshall keert terug als producent en Spielberg is uitvoerend producent via zijn Amblin Entertainment. Een regisseur moet nog gevonden worden.

NieuwsFilm

meest populair