Tom Cruise bedankt zijn fans na winst Gouden Tomaat: "we doen het voor jullie"

Tom Cruise bedankt zijn fans na winst Gouden Tomaat: "we doen het voor jullie"

De waaghals is enorm blij met de prestigieuse prijs van Rotten Tomatoes.

Tom Cruise moest het afgelopen zomer met zijn Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One opnemen tegen blockbusters als Barbie en Oppenheimer. Hierdoor viel de box-office van zijn actieknaller misschien wat tegen, maar dat maakt de film er niet minder goed op.

Rotten Tomatoes, een van de bekendste filmwebsites ter wereld, heeft namelijk de Golden Tomato voor 'Best-Reviewed Action & Adventure Movie of 2023' aan Dead Reckoning uitgedeeld. Dat is indrukwekkend, want ook hier was behoorlijk wat competitie, zoals o.a. John Wick: Chapter 4.

Trots
Het was echter wel een 'nek aan nek'-race, want de laatste Mission Impossible-film deed het nét iets beter dan het vierde John Wick-deel. Cruise kwam met zijn Dead Reckoning uit op een 96% na 429 reviews, terwijl Keanu Reeves het 'moet doen' met 94% na 373 reviews.

Cruise is dan ook in zijn nopjes met de prijs en laat zich erover uit: "Ik wil Rotten Tomatoes bedanken, net zoals alle filmcritici en alle fans. We maken deze films voor jullie. Ik spreek ook namens regisseur Christopher McQuarrie en de volledige cast en crew".

Meer
De wereldberoemde acteur vervolgt: "We zijn gigantisch blij en trots dat we niet alleen een van de beste films hebben geleverd wat betreft de Rotten Tomatoes-rating, maar dat deze nu ook wordt gezien als de beste actiefilm van 2023 is de kers op de taart. Bedankt daarvoor!"


De Golden Tomato voor beste film ging naar Christopher Nolans Oppenheimer, maar Mission: Impossible kreeg de zilveren plak. Dat betekent dat de actiefilm van McQuarrie het beter deed dan bijvoorbeeld Spider-Man: Across the Spider-Verse en Killers of the Flower Moon op Rotten Tomatoes.

NieuwsFilm

meest populair