Wat je moet weten over 'Ferrari' met Adam Driver voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Ferrari' met Adam Driver voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

'Heat'-regisseur Michael Mann heeft weer een nieuwe topfilm gemaakt in de vorm van 'Ferrari'.

Bijna tien jaar na zijn vorige film is topregisseur Michael Mann eindelijk weer terug met een nieuwe film: Ferrari. Deze biopic met Adam Driver in de hoofdrol verschijnt deze week in de bios. Hieronder lees je wat je allemaal moet weten voordat je de film gaat kijken.

Na een vrij stroeve eerste maand van 2024 als het gaat om films, heeft Ferrari de potentie om januari met een knal af te sluiten.

Verhaal
Ferrari speelt zich af in de zomer van 1957. Ex-coureur Enzo Ferrari (Driver) verkeert in een crisis. Het faillissement van het autobedrijf dat hij en zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) tien jaar geleden vanuit het niets hebben opgebouwd, ligt helaas in het vizier.

Daarnaast worstelt Enzo met zijn in elkaar gevallen huwelijk met Laura, de rouw om zijn zoon Dino en de erkenning van de andere. Hij besluit zijn verliezen te compenseren door volledig in te zetten op één race: 1.000 mijl door Italië, de iconische Mille Miglia.

Topcast
De focus van de film ligt met name op Driver als Enzo Ferrari en Cruz' Laura Ferrari, maar de rest van de cast is ook indrukwekkend. Zo worden er bijrollen vertolkt door onder andere Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Gabriel Leone en Jack O'Connell.


Zoals waarschijnlijk werd uit de beschrijving van het verhaal is de film geen film over racen. Er zitten genoeg race-scènes in, met name van de Mille Miglia, maar de kern blijft het leven van Enzo. Ook is het handig om te weten dat er één scène erg luguber is. Als je al bekend bent met de echte gebeurtenissen uit die tijd, kun je wel raden welke scène dit is.

Volgende samenwerking
Michael Manns samenwerking met Adam Driver is goed bevallen. Mann heeft Driver namelijk op het oog voor de hoofdrol in Heat 2. Hij zou vermoedelijk de rol van een jonge Neil McCauley spelen. Deze rol werd in de eerste film gespeeld door Robert De Niro.


Ook vertelde Mann onlangs dat hij interesse heeft in het regisseren van een sciencefictionfilm. Ferrari is dus zeker niet het laatste wat we van de 80-jarige regisseur gaan zien. Ferrari verschijnt donderdag 25 januari in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair