Deze toppers werden verbazingwekkend genoeg niet genomineerd voor de Oscars

Deze toppers werden verbazingwekkend genoeg niet genomineerd voor de Oscars

Er ontbreken de nodige grote namen, waaronder o.a. Margot Robbie en Leonardo DiCaprio.

Gisteren werden de nominaties voor de Academy Awards bekend gemaakt. Hoewel het was te verwachten dat sommige films kans maken op de nodige Oscars, zijn sommige projecten of filmtalenten compleet genegeerd, iets dat voor de nodige gefronste wenkbrauwen zorgt. Hieronder zetten we deze even op een rijtje.

Hoewel Barbie maar liefst voor 8 categorieën werd genomineerd en dus zeker niet mag klagen, valt het wel op dat de blockbuster ontbreekt in sommige categorieën waarvan wel verwacht stond dat deze er tussen zou staan.

Missers
Zo werd hoofdrolspeelster Margot Robbie niet genomineerd, net zoals regisseuse Greta Gerwig. De grootste verassing is echter wel het feit dat de film niet kans maakt op het felbegeerde gouden beeldje in de categorie 'Best Makeup and Hairstyling'.

Op z'n minst kan dé zomerblockbuster van 2023 wel nog de nodige Oscars winnen, iets dat niet het geval is voor May December, The Iron Claw, Saltburn, Origin en Ferrari. Er werd verwacht dat deze films wel kans zouden maken op enkele Oscars, maar ze werden alle vijf geen enkele keer genomineerd.

Toppers
Robbie is echter niet de enige grote naam die werd 'uitgesloten'. Leonardo DiCaprio werd niet genomineerd voor zijn glansrol in Killers of the Flower Moon, terwijl zowat alle andere betrokkenen wel kans maken.


Ook Willem Dafoe werd door de Academy 'vergeten', terwijl hij toch een sterke prestatie leverde in Poor Things. Andere films waarvan werd verwacht dat ze meer genomineerd zouden worden waren o.a. Past Lives en de fantastische animatiefilm Spider-Man: Across the Spider-Verse.

NieuwsFilm

meest populair