Jim Carrey's beste film is tegelijk ook één van de beste sciencefictionfilms aller tijden

Jim Carrey's beste film is tegelijk ook één van de beste sciencefictionfilms aller tijden

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' is een geweldige film uit 2004.

Er zijn al heel wat sciencefictionfilms uitgekomen sinds het begin van de film. Vaak zijn dit drama- of fantasyfilms. Niet vaak zit hier een romantisch vleugje aan. Dat is bij de geweldige sciencefictionfilm Eternal Sunshine of the Spotless Mind wel het geval. En dat levert een mooie film op.

En dat de film een fantastische sciencefictionfilm is, bewijst de ranking van de Rolling Stone. In de lijst van de beste sciencefictionfilms aller tijden staat de film op een mooie zeventiende plek. Een hele mooie, en terechte, score.

Verhaal
In de film ontmoeten Joel en Clementine elkaar. Ze worden verliefd, totdat Clementine Joel niet meer wil zien. Wanneer Joel haar later weer tegenkomt, herkent Clementine hem niet. Hij komt erachter dat ze hem uit haar geheugen heeft laten wissen.

Joel gaat op zoek naar de dokter die dit heeft gedaan om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te wissen. Hij komt er echter achter dat hij dat helemaal niet wil en probeert dit proces, dat diep in zijn hersenen plaatsvindt, tegen te gaan.

Cast
De rol van Joel wordt gespeeld door de komische acteur Jim Carrey, terwijl de rol van Clementine wordt gespeeld door Kate Winslet. Michel Gondry regisseert de film.


Bijrollen zijn weggelegd voor onder andere Mark Ruffalo, Kirsten Dunst, Elijah Wood en Tom Wilkinson.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen. Zowel het publiek als de critici waren lovend. Zo heeft de film een mooie 92% op Rotten Tomatoes, terwijl het op IMDb 8,3/10 scoort, en dat na meer dan 1 miljoen stemmen.


De film werd genomineerd voor twee Oscars, waarvan het er een won. Ook werd de film genomineerd voor vier Golden Globes, waarvan het er geen een won. De film haalde 74 miljoen dollar op, met een budget van 20 miljoen dollar.

Streamen
Eternal Sunshine of the Spotless Mind is voor vier euro te huur op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair