Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Replace My Memory

Zou het niet heerlijk zijn als je je al deze nare gebeurtenissen niet meer hoeft te herinneren? Dat kan! Tenminste, in deze prachtige nieuwe film van regisseur Michel Gondry.
play

7,5 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak, om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd krijgt....

Regie
Michel Gondry
Cast
Jim Carrey, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst, Elijah Wood, Tom Wilkinson, David Cross, Gerry Robert Byrne, Jane Adams, Thomas Jay Ryan, Amir Ali Said, Paulie Litt, Debbon Ayer, Brian Price, Ryan Whitney.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 72.000.000
Release
19.03.2004
Release NL
11.09.2004

Filmtotaal Recensie

[header]Je grote liefde gaf je de bons, je kat werd overreden, Nederland verloor de WK-finale in ’74 – iedereen draagt wel pijnlijke herinneringen met zich mee. Littekens op de ziel.

Zou het niet heerlijk zijn als je je al deze nare gebeurtenissen niet meer hoeft te herinneren? Dat kan! Tenminste, in deze prachtige nieuwe film van regisseur Michel Gondry.[/header]Regie: Michel Gondry | Cast: Jim Carrey (Joel Barish), Kate Winslet (Clementine Kruczynski), Kirsten Dunst (Mary), Elijah Wood (Patrick) e.a.

“Blessed are the forgetful, for they get the better even of their blunders.”[/I]

(Friedrich Nietzsche, geciteerd door Mary/Kirsten Dunst)

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...[quote=Tarkus]Science fiction is een van mijn favoriete genres, maar deze film hoort niet bij mijn f......"

hansbeer

"...Dat je herinneringen niet moet willen missen, ook de negatieve niet. Zeker een goeie film, maar verd......"

B0ris

"...[quote=benjamin]Ik zeg absoluut niet graag zaken als "jij snapt het niet", maar dit is nu eenmaal zo......"

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

acties