Deze perfect beoordeelde, satirische romcom moet je in je bioscoop gezien hebben

Deze perfect beoordeelde, satirische romcom moet je in je bioscoop gezien hebben

Een scherpzinnige, satirische romcom over een getrouwde vrouw uit een intellectueel milieu die als een blok valt voor haar woest aantrekkelijke aannemer.

Tijdens het Filmfestival van Cannes van vorig jaar ging de Frans-Canadese film Simple comme Sylvain in première in het fameuze Un Certain Regard-programma en werd daar een publieksfavoriet.

Het is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice Monia Chokri, die bekend werd door haar rollen in films van onder andere Xavier Dolan en ze is ook te zien in haar eigen nieuwe film.

Synopsis
Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af.

Echter komt Sylvain uit een arbeidersfamilie en heeft hij een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.

Nieuwe blik
In de trailer zien we dat dit een absolute topromcom gaat worden met spel en camerawerk van de bovenste plank.


Simple comme Sylvain is vanaf 25 januari te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair