Simple comme Sylvain
DVD RELEASE

Simple comme Sylvain (2023)

Geestige romkom over onze romantische idealen in een wereld van keiharde klassenverschillen.
play

6,8 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
  • Frankrijk
110 Min Canada

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.

Alt titel
The Nature of Love
Regie
Monia Chokri
Cast
Monia Chokri, Magalie Lépine Blondeau, Pierre-Yves Cardinal, Francis-William Rhéaume, Marie-Ginette Guay, Micheline Lanctôt, Guillaume Laurin, Linda Sorgini, Christine Beaulieu, Guy Thauvette, Steve Laplante, Mathieu Baron, Lubna Playoust, Johanna Toretto, Jordan Arseneault, Eve Aubert, Lila Sofia Houle, Zack Charbonneau.
Release
22.09.2023
Release NL
25.01.2024
Release DVD
23.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Monia Chokri | Scenario: Monia Chokri | Cast: Magalie Lépine Blondeau (Sophia), Pierre-Yves Cardinal (Silvain Tanguay), Francis-William Rhéaume (Xavier), Monia Chokri (Françoise), Guillaume Laurin (Olivier), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023.

Als de welgestelde en getrouwde filosofiedocente Sophia de eigenwijze aannemer Silvain ontmoet (ze bouwt met haar man aan een rustiek natuurhuisje in de bossen), een grote doorgewinterde spierbonk uit een arbeidersfamilie, met overhemden van flanel, zwart haar en een schuine glimlach, valt ze als een blok voor hem.

Sophia kan de verleiding tot woeste seks met Sylvain op de vloer van haar pied-à-terre niet weerstaan. De seks wordt zo uitvergroot dat het vooral grappig wordt. Haar innerlijke strijd duurt niet lang. Ze geeft ondanks haar huwelijk toe aan een overweldigende lust en hartstochtelijke passie, waardoor de film begint als een satire op een spannende Bouquetreeks. Steeds als Silvain haar stevig vastpakt gilt Sophia het al anticiperend uit als een speenvarken. Ze beleeft haar wildste droom als Silvain haar na een afscheidszoen uit zijn auto naroept dat ze zijn vrouw zal worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Simple comme Sylvain Nieuwsberichten