Martin Scorsese verbreekt indrukwekkend Oscar-record van Steven Spielberg

Martin Scorsese verbreekt indrukwekkend Oscar-record van Steven Spielberg

Killers of the Flower Moon brengt Scorsese nu al veel goeds.

Martin Scorsese heeft op dit moment een bijzonder record op zijn naam staan waar hij Steven Spielberg voor eens en altijd mee verslaat. Met zijn tiende Oscar-nominatie voor Beste Regisseur haalt hij zijn mede-filmmaker in.

Martin Scorsese heeft Steven Spielberg officieel overtroffen binnen het Oscar-circuit. Het is een bijzonder record wat Scorsese met Killers of the Flower Moon behaalt.

Tien keer
Scorsese heeft namelijk met zijn nominatie in de categorie Beste Regisseur de tien aangetikt. Daarmee heeft hij de meeste nominaties in die categorie ontvangen, als levende filmmaker.

Daarmee stoot de regisseur zijn collega Spielberg van de troon! Hij neemt het nu op tegen het bombastische [i]Oppenheimer[/i[ van Christopher Nolan. Een spannende race wellicht!

Negen nominaties
Killers of the Flower Moon is maar liefst negen keer genomineerd voor een Oscar - waaronder die voor Beste Film, Beste Actrice en Beste Camerawerk. Leonardo DiCaprio loopt een Oscar weer mis.



De Oscaruitreiking vindt dit jaar plaats in de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart. Oppenheimer domineert als favoriet met maar liefst 13 (!) nominaties in verschillende categorieën.

NieuwsFilm

meest populair