Scarlett Johanssons rol als een alien resulteerde in één van de allerbeste scifi-films in recente jaren

Scarlett Johanssons rol als een alien resulteerde in één van de allerbeste scifi-films in recente jaren

Zonder twijfel is dit één van de beste scifi-films die je ooit zult zien.

Er zijn al heel veel scifi-films gemaakt de afgelopen jaren, maar deze zal je absoluut verbazen.

Under the Skin van regisseur Jonathan Glazer die in 2013 uitkwam, is zeker een scifi-film die je nog lang zal bijblijven.

Under the Skin
In Under the Skin speelt Scarlett Johansson een buitenaards wezen genaamd Laura. Laura leeft als alien op aarde en wordt door iedereen knap en bijzonder gevonden.

Toch heeft Laura een bijzondere hobby. Ze heeft namelijk een onstilbare honger naar mannen en weet ze keer op keer te verleiden. Alleen weten de mannen, gespeeld door onder andere Jeremy McWilliams, Paul Brannigan en Krystof Hádek, niet welke intenties Laura heeft met hen, haar slachtoffers.

Verleiden
Wanneer Laura in de Schotse hooglanden in aanraking komt met een Schotse man, verandert er iets in haar. Op dezelfde indringende manier waarop zij de mannen naar zich toe weet te lokken, begint ze nu aan haarzelf te twijfelen.


Ook ziet ze zichzelf steeds minder als alien en steeds meer als mens, wat voor een innerlijk conflict zorgt. Naast dat Laura de mannen steeds succesvol weet te verleiden, draait de film dus ook om het psychologische aspect.

Overtuigend
Er zijn meerdere films geweest de afgelopen jaren die deze 'realisatie' hebben proberen vast te leggen. Maar Under the Skin is er als één van de weinige in geslaagd om dit ook overtuigend en pakkend te doen.


Wat de film eveneens erg sterk en overtuigend maakt, is dat Laura er futuristisch uitziet in haar onzichtbare pak en dat je als kijker steeds meer wil weten. Daarnaast komt er dus een diepere laag van betekenis naar voren over het mens-zijn.

Kijken
Benieuwd naar Scarlett Johansson in Under the Skin? De beste scifi-film in jaren vind je op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair