Een fascinerende, hypnotiserende en verontrustende scifi-horror met een perfect gecaste Scarlett Johansson.
play

7,0 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Zwitserland
108 Min Verenigd Koninkrijk

In 'Under the Skin' speelt Scarlett Johansson een buitenaards wezen die op aarde leeft als een net zo prachtige als fascinerende jonge vrouw, met de naam Laura. Met het aantrekkelijke "camouflagepak" zoekt ze haar prooi om de honger te stillen. Ondanks dat het haar allemaal uitstekend afgaat, begint de alien aan haarzelf te twijfelen.

Regie
Jonathan Glazer
Cast
Scarlett Johansson, Lynsey Taylor Mackay, Jeremy McWilliams, Paul Brannigan, Krystof Hádek, Andrew Gorman, Dougie McConnell, Ben Mills, Oscar Mills, Joe Szula, Roy Armstrong, D. Meade, Kevin McAlinden, Alison Chand, Lee Fanning.
Budget
$ 13.300.000
Opbrengst
$ 5.380.251
Release
14.03.2014
Release NL
16.10.2014
Release DVD
24.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Glazer | Cast: Scarlett Johansson, e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2013

Scarlett Johansson beleeft een zeer goed 2014. Je zou het zelfs een comeback kunnen noemen. In de winter was ze eerst de stem van supercomputer Samantha in het veelgeprezen Her, waarna ze van de zomer een hoofdrol had in twee zeer succesvolle blockbusters, Captain America: The Winter Soldier en Lucy. In het najaar volgt nu een nieuw hoogtepunt in haar carrière, Under The Skin. Jonathan Glazer regisseerde haar in pas zijn derde speelfilm in veertien jaar, na Sexy Beast en Birth. Hij maakte van het gelijknamige boek van Michel Faber een fascinerende, hypnotiserende en verontrustende film over wat het betekent om mens te zijn.

Scarlett Johansson is perfect gecast als een verleidelijk buitenaards wezen dat in met een busje door de straten van Glasgow rijdt op mannenjacht. Niet alleen qua uiterlijk, lichaamsbouw en uitstraling is Johansson hiervoor geknipt, ook haar ietwat vreemde Engelse accent past bij de rol. Deze naamloze alien bootst een mens na. Zij versiert gewillige mannen, neemt ze mee naar een afgelegen leegstaand huis en wat er dan met hen gebeurt... het loopt in ieder geval niet goed met ze af. Het hoe en waarom hiervan blijft mysterieus, maar het levert hoe dan ook adembenemende, duistere beelden op.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Under the Skin Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Er gebeurt simpelweg te weinig in de film om het onderhoudend te laten zijn. Ligt niet aan Scarlett......"

Shifty777

"...Geen slechte film, zit duidelijk wel een idee en boodschap achter maar zeker niet alledaags gebracht......"

keesje500

"...Vind ik ook ...heb m gister gezien en wat een bagger zeg...en dit zeg ik niet snel hoor maar gebeurt......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Under the Skin

acties