In één van de beste scifi-films aller tijden weet slechts een computerstem hoofdrolspeler Joaquin Phoenix te veroveren

In één van de beste scifi-films aller tijden weet slechts een computerstem hoofdrolspeler Joaquin Phoenix te veroveren

Van de vele scifi-films is deze één van de beste én ontroerendste.

Over liefdesverhalen zijn er al ontzettend veel films gemaakt. En van scifi-films zijn er ook al veel films gemaakt. Toch weet regisseur Spike Jonze beide genres op een geweldige manier samen te brenge in deze film.

Met behulp van een sterrencast bestaande uit Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix, Chris Pratt, Amy Adams en Rooney Mara zul je deze film niet gauw vergeten.

Theodore
In Her volgen we Theodore (Phoenix). Hij is een eenzame en introverte man die woont in Los Angeles.

In zijn dagelijks levens schrijft hij teksten voor onbekenden, die zelf geen persoonlijke brieven kunnen schrijven. Het is een treurig beroep en zelf worstelt hij al jaren met de scheiding van zijn jeugdliefde Catherine.

Samantha
Om over zijn eenzaamheid en verdriet te komen, kiest Theodore ervoor om een besturingssysteem te kopen voor al zijn elektronische apparaten. Dit systeem biedt ook virtual assistance via kunstmatige intelligentie en voorziet hem zo in al zijn behoeften.


Bijzonder genoeg krijgt hij een bijzondere relatie met het besturingssysteem. Zo ontstaat er langzamerhand een romantische relatie tussen Theodore en de virtual assistance. Hierbij speelt de stem van het besturingssysteem, genaamd Samantha en ingesproken door Johansson, een grote rol.

Realistisch
Wat op eerste gezicht heel onnatuurlijk lijkt, een relatie met een besturingssysteem, wordt in de film steeds realistischer en logischer. Zo is de relatie tussen Theodore en Samantha veel menselijker dan je ooit zou verwachten.


Doordat Samantha slim en zelflerend is, leert zij steeds beter hoe ze met Theodore om moet gaan en wat hij precies verlangt. Her laat op een mooie en haast poëtische wijze zien wat intelligente apparaten kunnen en vooral wat de kracht van liefde is, in een wereld waarin apparaten steeds krachtiger worden en meer invloed krijgen.

Kijken
Benieuwd naar Jonze's sciencefiction romantische film? Her kan je bekijken op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair