Dit zijn de bizarre records van 'New Kids Turbo', hét knotsgekke filmdebuut van Steffen & Flip

Dit zijn de bizarre records van 'New Kids Turbo', hét knotsgekke filmdebuut van Steffen & Flip

Vijf vrienden uit Maaskantje worden ontslagen vanwege de economische crisis, dus ze besluiten dat ze nergens meer voor willen betalen.

Een paar dagen terug ging op het Sundance Film Festival in Amerika Krazy House, de nieuwe film van regisseursduo Steffen (Haars) en Flip (Van der Kuil in première en het zou goed kunnen dat dit hun 'ticket naar Hollywood' gaat worden.

Veertien jaar terug begon het filmavontuur van het tweetal met New Kids Turbo, waarmee ze hun Maaskantje-karakters uit de succesvolle sketches-serie op Comedy Central naar het grote doek konden halen. Sindsdien hebben Steffen en Flip een behoorlijke imposante filmografie weten op te bouwen vol met interessante projecten en samenwerkingen, maar ook met hun debuut wisten ze al Nederlandse filmgeschiedenis te schrijven.

Plot
Vijf vrienden uit Maaskantje worden ontslagen vanwege de economische crisis. Ze besluiten nergens meer voor te betalen. Ze stelen bier en eten, terwijl de politie hun inspanningen probeert te beëindigen.

Helaas kan de agent uit Maaskantje de vijf vrienden niet tegenhouden en besluit de minister van Defensie hulp te sturen.

Records
New Kids Turbo heeft een aantal heuse 'bioscooprecords' op zijn naam staan.


Zo haalde de film in ons land de grootste omzet op een premièredag ooit, bereikte hij het snelst de Diamanten Film-status (één miljoen bezoekers) en werd er ook nog eens het record gevestigd voor meeste bezoeker op één dag (57000).

Cameo's
Veel BN-ers, zowel binnen als buiten de filmindustrie, werden uitgenodigd voor een gastrolletje in Maaskantje, waaronder Reinout Oerlemans (tevens producent), Jody Bernal, Theo Maassen, Henry van Loon en DJ Paul Elstak.


Eén van de beste mini-bijrollen blijft toch wel die van Hans Teeuwen; zijn scène waarin hij Rikkert ontslaat doet in retrospectief denken aan een zekere Duitse leraar die de gehele klas een onvoldoende geeft..

NieuwsFilm

meest populair