De vijf aso’s uit Maaskantje maken hun debuut op het witte doek. Alleen voor fans en mensen met een hoge tolerantie voor absurdistische humor.
play

6,3 details

  • 84 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Nederland
84 Min Nederland

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids: Turbo! is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid.

Regie
Steffen Haars
Flip Van der Kuil
Cast
Theo Maassen, Huub Smit, Guido Pollemans, Flip Van der Kuil, Tim Haars, Steffen Haars, Wesley van Gaalen, Lars Boekhorst, Marco Maas, Hans Teeuwen, Daan van Dijsseldonk, Nicole van Nierop, Bart de Rijk, René Eljon, Ruud Matthijssen, Samuel Both, Djim Leenheers, Hwa Chao Chung.
Budget
$ 1.500.000
Opbrengst
$ 8.786.756
Release
09.12.2010
Release NL
09.12.2010
Release DVD
12.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil | Cast: Huub Smit (Richard Batsbak), Tim Haars (Gerrie van Boven), Wesley van Gaalen (Rikkert Biemans), Steffen Haars (Robbie Schuurmans), Flip van der Kuil (Barrie Butsers), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2010

Sinds de vijf Brabantse aso’s uit New Kids precies drie jaar geleden hun onlinedebuut maakten, zijn ze uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Hun ‘verrijking’ van de Nederlandse taal klinkt inmiddels bij velen bekend in de oren en ook weten steeds meer mensen waar het gehucht Maaskantje ligt. Om nog maar te zwijgen van de hordes carnavalsvierders die zich afgelopen februari met matjes en snorren uitdosten als hun (anti)helden. Een verfilming lag dus voor de hand; het zou immers niet de eerste keer zijn dat een serie met een aanzienlijke cultstatus op commercieel succesvolle wijze naar het witte doek wordt vertaald.

New Kids: Turbo! opent met een langdurend shot van een vlinder in de lucht: een overduidelijke parodie op de opening van Forrest Gump. De beelden worden hier echter niet voorzien van een mooi ingetogen pianoriedeltje, maar van de eerste tonen van ‘Luv U More’ van dj Paul Elstak. Welkom in Maaskantje, waar de lokale hangplek ingenomen wordt door vijf niet bepaald welbespraakte jongens (herkenbaar aan hun snorren, matjes, trainingspakken, blikken Schultenbräu en felgroene Opel Manta), die zijn blijven steken in een levensstijl uit de jaren negentig die de rest van het land hardnekkig probeert te vergeten. De vlinder vindt al snel zijn einde in de kleffe handen van een van de New Kids, maar wees gerust: hij is niet de laatste die zoiets overkomt. Evenmin is dit de laatste keer dat de verschrikkelijke happy hardcore van Elstak te horen is. Integendeel.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

New Kids Turbo Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Godnondeju !! Geinige harde film die je op één manier kan bekijken; met vrienden + drank. Het heef......"

Bilbo

"...Heb de film niet gezien, maar ik heb wel een dagje met acteur Tim Haars doorgebracht. Redelijke jong......"

JamesBond

"...Je moet maar van de humor houden... 6/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

New Kids Turbo

acties