Blijkt een totaal onopvallend personage in 'Return of the Jedi' achteraf een 'Star Wars'-legende te zijn?

Blijkt een totaal onopvallend personage in 'Return of the Jedi' achteraf een 'Star Wars'-legende te zijn?

Is de fan-favoriet Captain Rex stiekem te zien in 'Return of the Jedi'?

Door de jaren heen is het Star Wars-universum verrijkt met allerlei boeken, spellen en series. De populariteit van de films wordt niet geëvenaard door deze externe mediavormen, maar de animatieserie Star Wars: The Clone Wars komt toch wel erg in de buurt. Er is zelfs een grote kans dat een geliefd personage uit deze serie achteraf in Return of the Jedi zit.

Het gaat hier om de inmiddels iconische Clone Trooper Captain Rex (Dee Bradley Baker). Zelfs Dave Filoni, CCO van Lucasfilm en co-maker van o.a. The Clone Wars, The Mandalorian en Ahsoka, had het een en ander te zeggen over de theorie.

Captain Rex
Rex is één van de vele 'Clone Troopers' die vochten voor 'The Republic' in het tijdperk van de prequels. Hij was er niet zomaar een; hij was de Kapitein van het 501ste legioen van Anakin Skywalker gedurende de Clone Wars.

Het personage had een enorm belangrijke rol in Star Wars: The Clone Wars en verscheen later ook in Star Wars: Rebels, de animatieserie die veel verhaallijnen van The Clone Wars oppakte. De laatste aflevering van Rebels bevestigde dat Rex ook gedurende de gebeurtenissen van de originele trilogie aanwezig was en vocht voor de rebellen.

In ROTJ?
De bevestiging van Rex' aanwezigheid in de originele trilogie kwam met het feit dat hij had gevochten tijdens de slag om Endor. Dit vond natuurlijk plaats in Return of the Jedi, de afsluiter van de trilogie. Fans hadden eerder bedacht dat ze Rex zelfs zagen in Return of the Jedi.


Ze dachten dat een achtergrondpersonage dat maar een paar keer te zien was, misschien wel Rex was. Dit was puur gebaseerd op uiterlijk, maar Filoni wilde dit eigenlijk een feit maken. Hij durfde het later toch niet 100% te bevestigen, aangezien hij toch liever geen aanpassingen toebracht aan de originele films, maar de optie is er altijd.

Live-action
Aangezien Filoni onwijs veel personages van zijn animatieseries naar live-action heeft gebracht in The Mandalorian en The Book of Boba Fett en zelfs een live-action-vervolg op Rebels maakte in de vorm van Ahsoka, had men de verwachting dat Captain Rex ook zijn live-action-debuut zou maken in een Disney+-serie.


Dit is in principe ook gebeurd tijdens een soort Force-flashback in de vijfde aflevering van Ahsoka, maar dat was niet meer dan een cameo. Aangezien de verhalen van de Disney+-series samen gaan komen in een door Filoni geregisseerde bioscoopfilm, is de kans groot dat we een oude Captain Rex (gespeeld door Temuera Morrison) wel in dat project gaan zien.

NieuwsFilm

meest populair