Mel Gibson vecht voor zijn leven met een kettingzaag in de legendarische 'Thunderdome'

Mel Gibson vecht voor zijn leven met een kettingzaag in de legendarische 'Thunderdome'

Nadat hij is verbannen uit de meest geavanceerde stad in het post-apocalyptische Australië, reist een zwerver met een groep verlaten kinderen om in opstand te komen tegen de koningin van de stad.

Met de release van Furiosa om de hoek is de post-apocalyptische Mad Max-filmserie van regisseur George Miller nog altijd springlevend en zeer geliefd. Dat is behoorlijk bijzonder als je nagaat dat de eerste film in 1979 gemaakt werd.

De doorstart van de franchise werd echter gemaakt zonder Mel Gibson als de originele Max Rockatansky; zijn rol is nu overgenomen door Tom Hardy. Wie Gibson nog eens wil zien knallen als de actieheld moet terug naar het eerste drieluik Mad Max-films en voor wie Gibson wil zien vechten voor zijn leven in misschien het meest bizarre kooigevecht ooit gefilmd moet specifiek de film Mad Max Beyond Thunderdome uit 1985 weer eens in de DVD-speler stoppen.

Plot
Beroofd van zijn bezittingen terwijl hij door de Australische outback reist, slaagt Max erin Bartertown tegen te komen, een handelspost voor allerlei criminelen en bestuurd door Aunty Entity en Master Blaster. Hij wordt gedwongen om namens Aunty Entity te vechten zodat ze de volledige controle over de stad krijgt, maar hij wordt terug de woestijn in gegooid als het gevecht voorbij is.

Vervolgens stuit hij op een groep weeskinderen, de enige overlevenden van een vliegtuigongeluk tijdens de nucleaire oorlog, en met hun hulp keert hij terug naar Bartertown.

Turner
De oplettende kijker herkent wellicht de (onlangs overleden) zangeres Tina Turner in de rol van Aunty Entity.


Turner speelde naast in vrijwel al haar eigen videoclips in een handjevol speelfilms; Mad Max Beyond Thunderdome is echter haar meest geprezen filmrol waar ze diverse prijzen voor in ontvangst mocht nemen.

Thunderdome
De meest iconische scène uit de film wordt al in de titel aangekondigd: de Thunderdome-scène.


Het gevecht op leven en dood tussen Max en de veel sterker ogende Blaster in een gigantische ronde kooi is op z'n zachtst gezegd van de pot gerukt te noemen, maar desalniettemin zeker als een hyper-origineel en vrij geniaal stukje filmmaken te bestempelen.

NieuwsFilm

meest populair