Robert Downey Jr. is blij dat hij de Oscar voor beste acteur niet heeft gewonnen

Robert Downey Jr. is blij dat hij de Oscar voor beste acteur niet heeft gewonnen

De acteur is opgelucht dat de Oscar in 1993 naar Al Pacino ging.

Een filmprijs winnen als acteur kan een enorme filmboost zijn voor een carrière. Toch was Robert Downey Jr. (Iron Man) bijzonder opgelucht dat hij het gouden beeldje voor zijn rol als Charlie Chaplin in Chaplin niet won.

De topacteur vertelde onlangs dat hij niet erg vond dat zijn eerste nominatie voor beste hoofdrolspeler geen Oscar opleverde. Downey Jr. denkt nu dat de Oscarwinst als 28-jarige acteur het ergste voor zijn carrière zou zijn geweest.

Blij met verlies
Downey Jr. legt uit: "Ik was jong en gek. Het zou me de indruk hebben gegeven dat ik op het juiste spoor zat." In 1993 verloor de acteur van Al Pacino, die de Oscar voor beste acteur won voor zijn rol in Scent of a Woman.

Dat de acteur niet helemaal op juiste spoor zat bleek wel aan eind van de jaren 90 en begin 2000. Toen werd hij meerdere keren gearresteerd voor drugsgerelateerde aanklachten en belandde hij zelfs in de gevangenis.

Oscarnominaties 2023
Uiteindelijk kwam Downey Jr. weer op het juiste pad, mede dankzij zijn rol als Tony Stark/Iron Man in Iron Man in 2004. In 2009 ontving hij zijn tweede Oscarnominatie voor de komediefilm Tropic Thunder.


De derde Oscarnominatie heeft de 58-jarige acteur onlangs mogen ontvangen voor zijn laatste rol in Oppenheimer, die aan een totaal van 13 Oscar-nominaties is gekomen. Bekijk hier het volledige overzicht van de Oscarnominaties van 2023.

NieuwsFilm

meest populair