Deze Marvel-blockbuster van $1 miljard scoort flink uiteenlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze Marvel-blockbuster van $1 miljard scoort flink uiteenlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Filmcritici kunnen best wel genieten van 'Captain Marvel', maar de gewone bioscoopgangers vinden er maar weinig aan.

Normaalgesproken zijn filmcritici en bioscoopgangers het op Rotten Tomatoes grotendeels met elkaar eens en liggen de scores dicht bij elkaar. Soms komt het echter ook wel eens voor dat de cijfers gigantisch ver van elkaar afliggen. Dit is ook het geval voor de onderstaande blockbuster.

Het gaat hier om Captain Marvel, de Marvel-film die in 2019 verscheen. Hierin is de hoofdrol weggelegd voor Brie Larson, die in de huid kruipt van de krachtige superheldin. Filmcritici vonden de blockbuster goed, maar de publieksscore ligt heel wat lager. Hoe komt dit?

Cijfers
Maar liefst 553 filmcritici noteerden de film en kwamen uit op een prima 79%. Zeker niet verkeerd, maar de gewone bioscoopgangers vonden Captain Marvel maar niks. Dat blijkt ook wel uit de publieksscore, die na meer dan 100.000 stemmen op een teleurstellende 45% blijft hangen.

Dit is maar liefst een verschil van bijna 35%. Wat blijkt, filmcritici zeggen dat de blockbuster een goede mix is van actie, humor en spanning een Captain Marvel een overtuigend oorsprongsverhaal geeft.

Andere mening
De gewone bioscoopgangers zijn het hier niet mee eens. Zij vonden het verhaal juist weer teleurstellend. Ondanks het feit dat Larson een Oscar won voor Room en zeker wel kan acteren, wist ze lang niet iedereen te overtuigen. Ook werd gezegd dat Jude Laws villain de zoveelste teleurstellende Marvel-schurk was.


Daar blijft het echter niet bij. Voordat Captain Marvel uitkwam kwamen bepaalde uitspraken van Larson al onder de loep te liggen. In sommige interviews werden haar reacties geïnterpreteerd als 'een feministische agenda', iets waar niet iedereen op zat te wachten.

Wel en niet
Sommige mensen steunden de film vanwege de representatie van een vrouwelijke superheldin, anderen vermeden de blockbuster vanwege de vermeende politieke en geforceerde agenda's. Wil je de blockbuster toch een kans geven? Kijk deze dan nu op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair