Pareltjes onder de 90 minuten: deze animatietopper moet iedereen gezien hebben

Pareltjes onder de 90 minuten: deze animatietopper moet iedereen gezien hebben

De fantastische 'Toy Story' is en zal ook altijd een van Pixars beste films blijven.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over films die onder de 90 minuten duren en die je op je 'te kijken'-lijstje zou moeten zetten. Ook de onderstaande animatiefilm is nog geen anderhalf uur lang maar ook zeker de moeite waard.

Het gaat hier om een van Pixars beste films, namelijk Toy Story. Dit pareltje verscheen alweer bijna 30(!) jaar geleden, maar is nog steeds de moeite waard. Als je dus niet zo heel veel tijd hebt maar wel een leuke film wil zien, is het zeker aan te raden deze (nog eens) te kijken.

Ontvangst
De originele Toy Story-film werd zo sterk onthaald dat Pixar besloot meerdere vervolgen te maken, iets dat de geliefde animatiestudio nooit van tevoren had gedaan. Er werd besloten een trilogie van te maken, maar na het derde deel kwam het ook nog van een vierde deel. Nu lijkt het erop dat er ook weer een vijfde film aankomt.

Het originele verhaal volgt Woody, een cowboy-pop die het favoriete speelgoed is van het jongetje Andy. Hier komt echter verandering in, wanneer Andy Buzz Lightyear krijgt, een modern actiefiguur. Woody is hier niet van gediend en besluit hier een stokje voor te steken.

Verhaal
Toy Story mag dan wel voornamelijk een film zijn die bedoeld is voor de jongste kijkers onder ons, het spreekt ook volwassenen aan. Dit komt voornamelijk door de universele thema's die het aanraakt. Vriendschap, loyaliteit, zelfontdekking en het accepteren van wie je bent staan centraal.


Deze diepgaande thema's worden verpakt in een vermakelijk avontuur, dat het toegankelijk maakt voor zowel kinderen als volwassenen.

Kijken
Ook moeten we niet vergeten dat Toy Story een keerpunt markeerde in de geschiedenis van animatiefilms: het was namelijk de eerste volledig computergeanimeerde speelfilm ooit. De visuele effecten zien er vandaag de dag echter nog steeds top uit.


Heb je nu ook zin om het tijdlose animatiepareltje opnieuw te zien of gewoon voor de eerste keer te kijken? Toy Story is te vinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair