De vergeten film met Rutger Hauer die wel herontdekt mag worden

De vergeten film met Rutger Hauer die wel herontdekt mag worden

'The Legend of the Holy Drinker' is een vergeten parel van acteur Rutger Hauer.

In 1988 kwam de film The Legend of the Holy Drinker uit. In deze Italiaans/Franse film speelde een van de bekendste Nederlandse acteurs aller tijden, Rutger Hauer, de hoofdrol. Toch wordt de film vaak over het hoofd gezien.

De film werd destijds niet in de Amerikaanse bioscopen getoond en draaide alleen in Europa. Dit heeft er misschien wel voor gezorgd dat deze film vaak vergeten wordt. Maar hij is zeker het bekijken waard.

Verhaal
In de film krijgt een dronken, dakloze man (gespeeld door Hauer) uit Parijs 200 franken van een onbekende. Hij moet dit terugbetalen aan de lokale kerk wanneer hij dit kan. De man probeert met man en macht het geld terug te betalen.

Maar ondanks zijn goede wil, lukt dit hem niet door slechte beslissingen en een portie pech. De film is een boeiend schouwspel waarin we de man zien omgaan met zijn problemen.

Cast
Naast Hauer spelen ook Sandrine Dumas en Dominique Pinon mee in de film. Het mag op zijn minst opvallend genoemd worden dat Hauer de hoofdrol speelde in deze vooral Italiaans/Frans georiënteerde film.


De regie van de film lag in handen van Ermanno Olmi, die werd geloofd om de film. De film is prachtig geschoten en geregisseerd volgens velen.

Ontvangst
De film draaide dus niet in Amerikaanse bioscopen, maar wel in Europese. Dit heeft de film wel wat prijzen gekost, waaronder een nominatie voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film (waarvoor de film wel op de shortlist stond). Toch werd de film wel goed ontvangen en won het bijvoorbeeld de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.


Op het IMDb heeft de film een score van 7,2/10, al is dat wel na het bescheiden aantal stemmen van iets meer dan 2100. Op Rotten Tomatoes scoort de film een mooie 86%.

Streamen
The Legend of the Holy Drinker is op dit moment helaas niet te streamen in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair