Waargebeurde parel op Netflix: 'Midnight Express' scoort 90% op Rotten Tomatoes

Waargebeurde parel op Netflix: 'Midnight Express' scoort 90% op Rotten Tomatoes

'Midnight Express' van Alan Parker is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de animatiefilm Midnight Express van regisseur Alan Parker, die je kunt kennen van Birdy en Mississippi Burning.

Midnight Express
De dramafilm uit 1978 heeft een hoofdrol voor John Hurt. Bijrollen gingen naar onder meer Randy Quaid, Norbert Weisser en Bo Hopkins. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (90%): "'Rauw en meedogenloos, Midnight Express is meeslepend in zijn realistische weergave van opsluiting, waarbij pathos worden gewonnen uit de simpele daad van het doorstaan ??van ontberingen."

Reacties
"Het is een reis die je als publiek samen met de hoofdpersoon maakt. Als je Billy ziet veranderen naarmate de jaren verstrijken, voel je je echt meer verbonden met hem. Je voelt je gelukkig op de momenten dat hij blij is, verdrietig op de momenten dat hij verdrietig is en boos op de momenten dat hij boos is. De film weet bovendien een geweldige sfeer te creëren en het einde is zeker niet slecht." schreef Enzo S op Rotten Tomatoes.



Andrie K schreef op Rotten Tomatoes: "Een harde weergave van de verschrikkingen van het Turkse systeem met goed acteerwerk van de hoofdrolspelers. Met verontrustende en schitterende soundtrack van Moroder."

Op Netflix
De $2 miljoen kostende film was een groot succes en bracht meer dan $35 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Verhaal over de lichamelijke en psychische martelingen die Billy Hayes moet doorstaan in een Turkse gevangenis nadat hij is veroordeeld wegens drugssmokkel.

NieuwsFilm

meest populair