'Star Wars' brengt na Darth Maul en Palpatine weer een geliefde schurk terug uit de dood

'Star Wars' brengt na Darth Maul en Palpatine weer een geliefde schurk terug uit de dood

In de trailer van seizoen drie van 'The Bad Batch' zien we de terugkeer van een onverwacht gezicht.

Als je favoriete personage in Star Wars in één van de films of series dood is gegaan, betekent dat tegenwoordig niet bijzonder veel meer. Onlangs werden personages als Boba Fett en Emperor Palpatine teruggebracht terwijl ze eigenlijk stierven in Return of the Jedi. In de volgende Star Wars-serie wordt er weer een personage tot leven gewekt.

Het tot leven wekken van schijnbaar dode personages begon ruim tien jaar geleden met de terugkeer van Darth Maul in The Clone Wars. Hij bleek de 'fatale' aanval van Obi-Wan in The Phantom Menace te hebben overleefd, wat leidde tot één van de meest geliefde verhaallijnen in de Star Wars-animatieseries

Somehow, Palpatine returned
De terugkeer van Maul was een bijzonderheid in de wereld van Star Wars, en dat bleef ook even zo. Tegenwoordig is het echter de normaalste zaak van de wereld als 'dode' personages ineens terugkeren. Het geval van Palpatine in The Rise of Skywalker viel niet enorm goed in de smaak bij fans.

Palpatine is een personage dat in de Star Wars-tijdlijn al vrij definitief dood was gegaan. Onlangs is bekend gemaakt dat een andere geliefde schurk na een definitief eind weer terugkeert in een nieuwe serie.

The Bad Batch
Dit jaar verschijnt het derde en laatste seizoen van de animatieserie Star Wars: The Bad Batch op Disney+. Deze serie dient als een spin-off van en vervolg op The Clone Wars. Tot nu toe hebben fans vanzelfsprekend ook al flink wat bekende gezichten uit die serie teruggezien.


In de bovenstaande trailer van dit nieuwe seizoen zien we de terugkeer van een personage waarvan Star Wars-fans dachten dat ze nooit meer terug zou keren: Asajj Ventress.

Asajj Ventress
Asajj Ventress werd geïntroduceerd in de originele 2d Clone Wars-serie (2003) van Genndy Tartakovsky. Ze maakte de overstap naar The Clone Wars (2008) en daar is ze voornamelijk bekend door geworden. Ze was de geheime leerling van Count Dooku, tot hij haar verraadde. In het boek Dark Disciple werkte Ventress uiteindelijk samen met de Jedi Quinlan Vos in een geheime missie om Dooku te vermoorden, en offert uiteindelijk haar leven op om Vos van hem te redden.


Het leek jarenlang, ondanks interesse van Dave Filoni om haar terug te brengen in Star Wars: Resistance, dat het verhaal van Ventress definitief voorbij was. Dit is nu niet meer het geval. Hoe Ventress precies nog leeft, blijft een raadsel.

NieuwsFilm

meest populair