Austin Butler leeft zich te goed in voor te heftige rollen, maar weet wat daarbij helpt

Austin Butler leeft zich te goed in voor te heftige rollen, maar weet wat daarbij helpt

Austin Butler had een dialectcoach en een bootcamp nodig om niet meer als Elvis te klinken na het spelen van de beroemde zanger in een film.

Je kunt je werk ook iets te goed doen. Dat ondervond Austin Butler nadat hij de rol van Elvis Presley accepteerde.

De 32-jarige acteur vertelde in een recent interview met Stephen Colbert dat hij drie jaar oefende om de beroemde zanger goed neer te zetten. Een week nadat hij klaar was met de filmopnamen startte hij alweer aan de serie Masters of the Air.

Dialectcoach nodig
Hij zei hier in deze YouTube-video: "Dat was eigenlijk te snel. Ik probeerde me te herinneren wie ik zelf was. En vervolgens dook ik in de Tweede Wereldoorlog. Ik had een dialectcoach nodig om niet meer als Elvis te klinken. En gelukkig was er een bootcamp."

Net als die twee personages pakte hij ook zijn rol in Dune Part 2 heel serieus op. Austin zei: "Ik las het boek toen ik 15 jaar was. Het vervolg is buitengewoon met een geweldige cast als Christopher Walken en Florence Pugh. Ik voel me vereerd hier deel van uit te mogen maken."

Afschrikwekkend karakter
Austin koos voor een kale look in het langverwachte vervolg en ziet er afschrikwekkend uit. In de onderstaande YouTube-video van The Late Show with Stephen Colbert vertelt hij meer over het afschudden van personages. Zo zorgde hij voor beweging en hobby's en omringde hij zich met toffe collega's.



NieuwsFilm

meest populair