Christian Bale verwijt Heath Ledger dat hij de show niet kon stelen in 'The Dark Knight'

Christian Bale verwijt Heath Ledger dat hij de show niet kon stelen in 'The Dark Knight'

De 'Caped Crusader' vond zijn aartsvijand Joker beter en sterker in de blockbuster.

Christian Bale heeft al heel wat topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan The Prestige en The Fighter. The Dark Knight hoort zeker ook in dit rijtje thuis, maar toch denkt de acteur dat hij het nog beter had kunnen doen aangezien iemand anders de show stal.

Bale kroop in de huid van Batman in de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Het eerste deel was Batman Begins, het tweede The Dark Knight en het afsluitende deel The Dark Knight Rises. Alle drie de blockbusters werden sterk onthaald, maar in de ogen van zowat elke filmfanaat is het tweede deel de beste.

Beter
Toch zegt Bale nu dat hij het beter had kunnen doen. Tijdens een interview blikt de acteur terug op zijn prestatie en de blockbuster in zijn geheel: "Ik heb het helaas niet zo goed gedaan als ik het zou kunnen doen. Chris heeft het geweldig gedaan, maar als ik eraan terugdenk zeg ik tegen mezelf: 'Ik had het beter kunnen doen'."

De voornaamste reden hiervoor is Heath Ledger. Laatstgenoemde zette een voortreffelijke Joker neer en was dé grote smaakmaker van de film. Bale ziet dat ook in: "Toen Heath zijn ding deed vielen al mijn plannen als het ware in het water".

Grootheid
Bale vervolgt: "Ik zei toen nog: 'Deze man en zijn rol zijn zoveel interessanter dan ik'." Volgens de hoofdrolspeler was Ledger de grote ster, maar dat betekent niet dat de twee acteurs het niet met elkaar konden vinden. Zij hadden beiden genoten van hun samenwerking, maar helaas overleed Ledger kort na de opnames.



NieuwsFilm

meest populair