'Krazy House' van 'New Kids'-makers finaal afgebrand op Sundance Film Festival

'Krazy House' van 'New Kids'-makers finaal afgebrand op Sundance Film Festival

De critici gaven hen figuurlijk "zo ne grote vuurbal jonge!"

Dolblij waren New Kids-makers Steffen Haars en Flip van der Kuil toen bekend werd dat hun project Krazy House internationale aandacht kreeg en een première aan de andere kant van de oceaan.

Afgelopen weekend ging de film in première op het Sundance Film Festival, maar reacties van de aanwezige critici achteraf waren niet mals.

Weinig overeenkomsten
Ergens ook wel weer logisch, aangezien Amerikanen wat preutser zijn en vaker grote moeite hebben met Nederlandse humor. Om nog maar te zwijgen over het vele bloot in speelfilms waar wij zo van houden.

Op de beruchte website 'Rotten Tomatoes' scoort Krazy House momenteel 31% na 13 recensies, maar de toekomstige publieksscore zal dit gemiddelde ongetwijfeld nog flink omhoog gaan krikken.

Enkele van de reacties
"Het is allemaal zo deprimerend hol, er wordt niets gedaan met interessante thema's en er wordt geen amusementswaarde gevonden in de steeds ingewikkelder wordende onzin. Dit huis is een afbraak. Als een harde 'Saturday Night Live'-sketch die veel te ver is doorgevoerd, tot het punt waarop je hoopt dat het stopt. Een nachtmerrieachtige saaiheid, het uitgangspunt ontspoort al snel, en niet op een goede manier, en rekt een kortefilmconcept uit tot een slopende zit zonder shockwaarde. Het equivalent van spijkers op een schoolbord. Ambitieus, maar pijnlijk niet grappig en een beetje een beproeving. Deze krankzinnige, bloederige parodie op sitcoms is vervelend om naar te kijken. Het heeft zo'n slechte smaak dat het de pret bederft. Ondanks het komische uitgangspunt is de film een marteling".



NieuwsFilm

meest populair