Margot Robbie uit 'Barbie' doorbreekt stilzwijgen over Oscar-schandaal

Margot Robbie uit 'Barbie' doorbreekt stilzwijgen over Oscar-schandaal

Barbie heeft acht nominaties binnen, maar volgens fans ontbreken er twee namen in dat rijtje.

Barbie was dé hit van de zomer 2023 en ontving daarvoor nu al acht Oscarnominaties. Toch ontbreken er twee belangrijke namen volgens fans. Margot Robbie doorbreekt na lange tijd stilzwijgen over haar verloren nominatie.

Fans zijn niet blij met de Academy. Margot Robbie is namelijk niet genomineerd voor Beste Actrice en ook een nominatie voor regisseur Greta Gerwig ontbreekt.

Ryan Gosling
Ryan Gosling sprak eerder al zijn teleurstelling over het 'schandaal' uit: "Hun werk zou erkend moeten worden samen met de andere welverdiende genomineerden."

Het missen van de twee nominaties tussen de andere namen doet behoorlijk wat stof opwaaien en eindelijk besluit Robbie zelf te reageren tijdens een panel (via Deadline).

Gezegend
"Je kan je niet verdrietig voelen als je zo gezegend bent", vindt Robbie. "Natuurlijk denk ik dat Greta genomineerd moet worden als regisseur, want wat ze deed is iets wat je maar eens in je carrière moet doen."



De actrice is juist hartstikke gelukkig met de acht nominaties die Barbie wél ontving: "Het is een ongelooflijk jaar geweest voor alle films. Ik vermoed dat het groter is dan wij."

NieuwsFilm

meest populair