De openingsscène van Christopher Nolans 'The Prestige' is niets minder dan perfect

Een van de hoofdpersonen in de film legt meteen het loodje.

In 2006 kwam de film The Prestige uit. Deze film over twee rivaliserende goochelaars heeft je vanaf het eerste shot meteen te pakken. Een van de twee goochelaars gaat namelijk meteen dood. En dat zorgt ervoor dat je wil weten hoe dat nou komt.

In de film van Christopher Nolan spelen Christian Bale en Hugh Jackman twee rivaliserende goochelaars. Ook Scarlett Johansson speelt een belangrijke rol.

Opening
De film begint met Alfred Borden (Bale) die vraagt of je goed kijkt. Vervolgens begint John Cutter (gespeeld door Michael Caine) te vertellen dat elke goocheltruc bestaat uit drie delen.

Terwijl hij dit doet, zie je Cutter een vogel laten verdwijnen. Ondertussen zie je ook dat Robert Angier (Jackman) hetzelfde doet, alleen dan niet met een vogel, maar met zichzelf. Vervolgens zien we Angier vastzitten en sterven in een tank met water terwijl Borden toekijkt.

Vervolg
Door deze openingsscène wil je meteen de rest van de film kijken. Je wil weten waarom Angier dood gaat en hoe er zo'n grote rivaliteit tussen de twee goochelaars kon ontstaan.


Een rivaliteit die naarmate de film vordert steeds erger wordt, waarmee ze hun eigen levens, maar ook de levens van hun naasten op het spel zetten. En alsof dat nog niet genoeg is, weet Nolan er op het einde ook nog een plottwist in te verwerken waardoor de film nog beter wordt.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen. Zo scoort de film een degelijke 77% op Rotten Tomatoes. Op IMDb scoort de film een hele mooie 8,5/10 na meer dan 1.4 miljoen stemmen. De film won geen grote prijzen.


Met een budget van ongeveer 40 miljoen dollar werd zo'n 110 miljoen dollar opgehaald. De film is door de jaren heen gegroeid in status en wordt, ondanks dat hij nog niet heel oud is, al als een klassieker gezien.

Streamen
The Prestige is te streamen via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair