Robert Downey Jr. doet verrassende onthulling over 'Batman Begins'

Robert Downey Jr. doet verrassende onthulling over 'Batman Begins'

De carrière van de geliefde acteur had heel anders kunnen lopen als hij deze rol had weten te bemachtigen.

Cillian Murphy en Robert Downey Jr. schitteren in Oppenheimer en lijken dé grote kanshebbers op de Oscars. De twee acteurs weten dan ook allebei hoge ogen te gooien in de blockbuster van Christopher Nolan, maar wist je dat de Iron Man-ster al ooit bijna eerder in een Nolan-film te zien was?

Murphy was al in de nodige Nolan films te zien, zoals Inception en Dunkirk. Zijn bekendste Nolan-rol is ongetwijfeld die van Dr. Jonathan Crane, oftewel Scarecrow in de geliefde The Dark Knight-trilogie. Wat blijkt, Downey Jr. zat ook achter die rol aan.

Schurkenrol
Murphy wist deze rol in 2005 te bemachtigen, maar Downey Jr. maakte ook kans op de schurkenrol. Laatstgenoemde liet zich er al eerder over uit en zei toen het volgende: "Chris was heel vriendelijk, maar het werd mij al tamelijk snel duidelijk dat hij een voorkeur had voor Cillian".

Grappig genoeg was Murphy uit op een andere rol, namelijk die van Batman. Nolan vond Christian Bale hier echter geschikter voor en bood Murphy de rol van Scarecrow aan. Enkele jaren later scoorde Downey Jr. de Iron Man-rol en werd zo hét gezicht van Marvel.

Groot jaar
In 2008 nam Downey Jr.'s Iron Man het op tegen Nolans The Dark Knight. Beide blockbusters werden sterk onthaald en waren box-office krakers. Als Nolan voor Downey Jr. was gegaan als Scarecrow, zou hij hoogstwaarschijnlijk nooit te zien zijn geweest als de geliefde Tony Stark.



NieuwsFilm

meest populair