'Game of Thrones'-schrijver George RR Martin over de 'anti-fans': "het worden er telkens meer"

'Game of Thrones'-schrijver George RR Martin over de 'anti-fans': "het worden er telkens meer"

De wereldberoemde auteur ziet het niet rooskleurig in voor schrijvers en de wereld in zijn algemeen.

George RR Martin is een van de beroemdste schrijvers ter wereld. Zijn bekendste werk, Game of Thrones, werd omgetoverd tot een serie en nu is The House of the Dragon gaande. Martin heeft dus meer dan genoeg fans, maar volgens hem gaan sommigen te ver.

Volgens Martin zijn er op het internet telkens meer vervelende fans te vinden, die te ver gaan met hun reacties of commentaar. In een recent bericht laat de schrijver zich erover uit en hoe hij denkt dat dit niet snel veel beter zal worden.

Reactie
Zo begint Martin: "In mijn ogen was 2023 een nachtmerrie van een jaar, voor de natie maar ook voor mij, zowel professioneel als persoonlijk. Ik ben dus blij dat dit achter de rug is, maar 2024 ziet er voorlopig nog niet veel beter uit".

"Er is overal oorlog en er zijn veel problemen, maar deze worden door de westerse media genegeerd. Als ik om me heen kijk heb ik ook het gevoel dat een hele generatie science fiction en fantasyschrijvers zijn verdwenen. Er is nog maar een handjevol van ons over, maar voor hoe lang nog vraag ik me af?"

Lastig
Martin vervolgt: "Ik zoek troost waar ik dat kan, zoals in boeken, films en televisieprogramma's, maar ook daar neemt de 'toxiciteit' toe. Vroeger was het leuk om pittige debatten te voeren over je favoriete boeken en films. Dat kan nu niet meer met de opkomst van sociale media".


"Er zijn anti-fans, die het liever hebben over dingen die ze haten dan dingen waar ze van houden. Zij vinden het maar wat fijn wanneer een project flopt, zodat ze kunnen dansen op de graven". Bekijk zijn volledige bericht hier.

Ervaring
Martin weet hoe het is om kritiek te krijgen. Hoewel zijn boekenreeks enorm geliefd is, kreeg hij gedeeltelijk de schuld voor het floppen van het achtste seizoen van de HBO-serie. Zo zijn er mensen die zeggen dat hij te lang doet over de boeken en het laatste seizoen daarom zo matig was.



NieuwsFilm

meest populair