Matt Damon over zijn derde 'Bourne'-film: "een grote rommel"

Matt Damon over zijn derde 'Bourne'-film: "een grote rommel"

De acteur vond het derde deel van de 'Bourne'-franchise helemaal niks vanwege het rampzalige script.

Matt Damon was al te zien in de nodige topfilms, waaronder natuurlijk ook de Bourne-franchise. De drie eerste films, de oorspronkelijke trilogie, werd dan ook ijzersterk onthaald, maar de hoofdrolspeler is zelf allesbehalve een fan van het derde deel.

Damon kroop voor het eerst in de huid van Jason Bourne in The Bourne Identity. Deze keiharde actiefilm uit 2002 werd ijzersterk onthaald, waardoor twee jaar later het vervolg uitkwam, genaamd The Bourne Supremacy. In 2007 verscheen weer het afsluitende deel, The Bourne Ultimatum.

Ontvangst
Hoewel ook deze blockbuster sterk werd onthaald en zelfs drie Oscars won, vond Damon er zelf niet zo heel veel aan. De reden hiervoor? De hoofdrolspeler vond het script van Tony Gilroy veel te rommelig.

Gilroy nam ook al de verhalen van de eerste twee films voor zijn rekening, maar nam minder tijd voor het derde script, aangezien hij zich voornamelijk bezig hield met zijn regiedebuut, Michael Clayton. Damon zei dat dit het Bourne Ultimatum-script niet bepaald ten goede is gekomen.

Vervelend
Zo zei Damon al eerder: "Ik kan het lastig geloven, dat de studio zich in zo'n lastige situatie zet. Ik bedoel, ik kan Tony er niet echt de schuld voor geven. Hij krijgt een flinke zak geld, geeft zijn script af en gaat ervandoor".


"Ik vind het echter niet netjes. Het script was niet te lezen. Dit is iets dat je carrière kan eindigen, zo slecht was het. Ik zou het allemaal op eBay kunnen zetten en dan zien jullie hoe waardeloos het is. Het was vreselijk en tenenkrommend slecht. Hij kwam zijn cheque ophalen en dat was het".

Niks meer
Gilroy zou zich ook niet meer gemeld hebben om het script aan te passen of te verbeteren, iets dat Damon hem niet in dank heeft afgenomen. Gilroy liet al eerder weten dat hij hierna nooit meer contact heeft gehad met Damon.



NieuwsFilm

meest populair