The Bourne Ultimatum (2007)

This Summer Jason Bourne Comes Home

Bourne is terug. En hoe!
play

8,0 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Spanje
115 Min Verenigde Staten

Jason Bourne is de aan geheugenverlies lijdende spion, die toe is aan een volgende poging om meer te weten te komen over zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.

Regie
Paul Greengrass
Cast
Matt Damon, Julia Stiles, Daniel Brühl, Scott Glenn, Édgar Ramírez, David Strathairn, Joan Allen, Albert Finney, Paddy Considine, Corey Johnson, Joey Ansah, Colin Stinton, Lucy Liemann, Tom Gallop, Dan Fredenburgh.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 227.471.070
Release
03.08.2007
Release NL
08.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Greengrass | Cast: Matt Damon (Jason Bourne), Julia Stiles (Nicky Parsons), David Strathairn (Noah Vosen), Joan Allen (Pamela Landy), Paddy Considine (Simon Ross) | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2007

Jason Bourne is terug en op jacht naar zijn verleden. Er wordt wel eens gezegd dat hij de James Bond van deze tijd is (ze delen in elk geval de afkorting JB), maar wat zegt dat dan over de tijd waarin we leven? Terwijl de oude Bond rebels was, maar toch ferm verankerd zat in het systeem, is de nieuwe Bond juist constant op de vlucht voor datzelfde systeem. Zijn grootste tegenstander is de CIA, de Amerikaanse tegenhanger van de MI-6 van Bond. In de Bondfilms, ook in het recente Casino Royale, is spionage iets noodzakelijks om de onwetende burger te beschermen. In de Bournefilms, met name The Bourne Ultimatum, is de regering veel te ver doorgeschoten en wordt de constante surveillance als iets engs en gevaarlijks gepresenteerd.

Bond was misschien een spion, maar het undercover blijven was duidelijk niet zijn sterkste punt. Bourne is de man in de schaduw, onzichtbaar door zijn allemansgezicht en onopvallende kleding, iemand die op deskundige wijze alle camera’s die er tegenwoordig om ons heen hangen weet te ontwijken. Zelfs de camera van Greengrass lijkt moeite te hebben hem te volgen. Bourne is soms maar net in beeld en de camera beweegt heen en weer om hem te pakken te krijgen, zoomt in, zoomt uit, is dan weer scherp en dan weer niet. Je moet de chaos en drukte een minuut of vijf ondergaan voordat de oorspronkelijke duizeligheid wegebt en je in het ritme komt. En hoe! Je wordt door de ADHD-montage en soundtrack totaal meegesleept in de adrenalineachtbaan die Greengrass hier heeft afgeleverd, met slechts af en toe een half minuutje rust om op adem te komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

The Bourne Ultimatum Nieuwsberichten

Laatste reacties

movieDriver

"...Beste Bourne tot nu toe alles ws leuk aan deze film de actie damon het verhaal Bam super......"

mooffie

"...Deze film is een grote [spoiler]TEGENVALLER !!![/spoiler] Het is nagenoeg een kopie van deel twee......."

Steve-O

"...Vette film!!! Dit is echt een hele goeie trilogie geworden. Je kon wel merken dat de laatste 2 door......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Bourne Ultimatum

acties