Matt Damon schatte 'The Bourne Ultimatum' helemaal verkeerd in

Matt Damon schatte 'The Bourne Ultimatum' helemaal verkeerd in

Damon noemde het script zelfs 'beschamend'.

Matt Damon heeft inmiddels flink wat titels op zijn naam staan. Zo ook de 'The Bourne'-reeks. The Bourne Ultimatum wordt over het algemeen gezien als het beste deel uit de reeks. Opvallend, want Damon zelf was niet echt te spreken over de film.

Politieke thrillers als The Bourne hebben vaak al snel de neiging om na een aantal jaar wat achterhaald te zijn, omdat de gebeurtenissen niet meer actueel zijn. De veranderingen in de wereld kunnen er dus ook voor zorgen dat films die bij de release tijdloos aanvoelde, over een paar jaar juist heel actueel zijn.

Dit bleek ook het geval te zijn voor Ultimatum, dat met het jaar actueler werd. Een beetje ironisch wel aangezien er veel problemen waren rondom de productie van de film en dat Damon aangaf dat hij niets voelde voor het script. Hij noemde het zelfs 'beschamend'. De acteur blijkt achteraf dus niet helemaal gelijk te hebben.

Damon over The Bourne
Toen de film in 2007 uitkwam, hield de acteur zijn mening voor zich. Pas later in 2012 gaf hij in een interview met GQ zijn echte mening. Hij vertelde dat als hij het script van Tony Gilroy openbaar had gemaakt, dat het einde carrière was voor Gilroy. Leuk dat het achteraf een van Damons beste films is en veel beter dan veel van zijn eigen projecten.

Naast The Bourne heeft Damon nog genoeg andere titels op zijn naam staan. Zo speelde hij in Interstellar, The Martian en Ford v Ferrari. Damon is nu ook weer te zien in de bioscoop. Dit is in de film Air waar hij de hoofdrol speelt. Hieronder kan je de trailer bekijken.



NieuwsFilm

meest populair