Air (2023)

Ben Affleck zwicht voor de trends, maar volgt deze op geslaagde wijze.
play

7,4 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

'Air' is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

Regie
Ben Affleck
Cast
Matt Damon, Ben Affleck, Chris Messina, Jason Bateman, Viola Davis, Marlon Wayans, Chris Tucker, Barbara Sukowa, Jay Mohr, Michael O'Neill, Matthew Maher, Gustaf Skarsgård, Al Madrigal, Joel Gretsch, Tom Papa, Julius Tennon, Billy Smith, Lechristopher Williams, Damian Delano Young, Asanté Deshon.
Release
18.03.2023
Release NL
13.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Affleck | Scenario: Alex Convery | Cast: Matt Damon (Sonny Vaccaro), Jason Bateman (Rob Strasser), Viola Davis (Deloris Jordan), Chris Tucker (Howard White), Chris Messina (David Falk), Ben Affleck (Phil Knight), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2023

Twee dingen zijn op dit moment erg populair: navertellingen van sensationele recente popculturele gebeurtenissen en de jaren tachtig. Ben Affleck toonde als regisseur eerder interesse in politieke of misdaadfilms met een sociaal-maatschappelijke boodschap. Met Air gaat hij overstag en maakt een film over een sportschoen. Gelukkig komt daar meer bij kijken dan hoe Nike uiteindelijk Michael Jordan strikte.

Sonny Vaccaro is in dienst bij Nike als basketbalexpert om het bedrijf relevant te houden in die tak van sport, hoewel het vanwege kleine budgetten en weinig interesse in het product een zwakke bedoening blijft. Totdat ze op zoek gaan naar een opkomende atleet die ze kunnen overhalen om het nieuwe gezicht voor Nike te zijn. Sonny krijgt een sterk gevoel bij een redelijk onbekende knul genaamd Michael Jordan, maar die heeft helaas alleen oog voor Adidas. Aan hem de taak om iedereen over te halen om flink in te zetten op deze nieuwkomer.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Air Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Air

acties