'Air' met Matt Damon nu in de bioscoop: bekijk hier zijn beste films!

'Air' met Matt Damon nu in de bioscoop: bekijk hier zijn beste films!

Filmpje pakken vanavond?

Air met Matt Damon draait momenteel in de bioscoopzalen. De film van regisseur en acteur Ben Affleck scoort een indrukwekkende 93% op RottenTomatoes.com en ook het publiek lijkt zich ermee te vermaken. Ter ere van de filmrelease zet FilmTotaal de beste films van hoofdrolspeler Matt Damon op een rijtje.

Matt Damon is al een goede 30 jaar actief in de filmwereld. Hij gooide hoge ogen in films als Good Will Hunting en was een publieksfavoriet in de Ocean's Eleven-franchise. FilmTotaal geeft nu een overzicht waar je zijn beste films momenteel kan streamen.

The Bourne Identity (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Doug Liman | Cast: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen | Amazon Prime
De internationale doorbraak van Matt Damon is toch wel de 'Jason Bourne'-franchise. In deze film speelt Matt Damon een geheim agent die lijdt aan geheugenverlies, het enige dat hij nog weet is dat hij uit de Middellandse Zee gevist is met zijn lichaam vol kogelgaten.



The Departed (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg | HBO Max
Deze superbe film van Hollywood-legende Martin Scorsese heeft ongeveer alles wat een film zou moeten hebben. De film betreft een waar kat-en-muis-spel tussen Matt Damon, Leonardo di Caprio en Jack Nicholson.



Ford v Ferrari (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Mangold | Cast: Roberta Sparta, Caitriona Balfe, Christian Bale, Matt Damon | Disney+
In deze film speelt Matt Damon autocoureur en -producent Carroll Shelby. Het waargebeurde verhaal van de bikkelharde competitie tussen Ford en Ferrari op het racecircuit van Le Mans houdt je op het puntje van je stoel.



The Rainmaker (1997)
Bekijk de afbeeldingRegie: Francis Ford Coppola | Cast: Matt Damon, Danny DeVito, Claire Danes, Jon Voight | Netflix
In deze film van 'The Godfather'-regisseur Francis Ford Coppola speelt Damon een beginnend advocaat. De kersverse jurist wordt meteen in een opvallende en grote rechtszaak geslingerd en ontrafelt hij een web van corruptie. Met een sterke bijrol van Danny DeVito is deze film een echte must-see.



Interstellar (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Ellen Burstyn, Matthew McConaughey, Mackenzie Foy, John Lithgow | HBO Max
Alhoewel Matt Damon in deze film slechts een bijrol vervult, is zijn personage van groot belang. In dit sciencefiction-epos van Christopher Nolan is de tijd relatief, maar de emotionele lading en cinematografie staan zo vast als een huis.



NieuwsFilm

meest populair