Le Mans '66 (2019)

They took the american dream for a ride

Hollywood in optima forma, alleen ontaardt de film evenals het gelijknamige race-evenement in een uitputtingsslag.
play

7,9 details

  • 152 Min
  • Actie
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
152 Min Verenigde Staten

Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale in Le Mans '66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. De visionaire Amerikaanse auto ontwerper Carroll Shelby (Damon) en de onverschrokken Britse coureur Ken Miles (Bale) gaan samen het gevecht aan tegen een bedrijfsfusie, de wetten van de natuur en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto voor de Ford Motor Company te bouwen en het op te nemen tegen de dominante raceauto's van Enzo Ferrari in op de '24 uur van Le Mans' in Frankrijk in 1966.

Alt titel
Ford v Ferrari
Regie
James Mangold
Cast
Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Josh Lucas, JJ Feild, Tracy Letts, Noah Jupe, Ray McKinnon, Hélène Cardona, Roberta Sparta, Wallace Langham, Rudolf Martin, Ward Horton, Caitriona Balfe, Marisa Petroro, Jonathan LaPaglia, Christopher Darga, Adam Mayfield, Stefania Spampinato, Ian Harding, Jenelle McKee, Wyatt Nash.
Release
30.08.2019
Release NL
14.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mangold | Cast: Matt Damon (Carroll Shelby), Christian Bale (Ken Miles), Caitriona Balfe (Mollie Miles), Jon Bernthal (Lee Iacocca), Josh Lucas (Leo Beebe) e.a. | Speelduur: 152 minuten | Jaar: 2019

Er zijn van die verhalen die in zichzelf al zo Hollywood zijn, dat niemand het gelooft wanneer Hollywood ze waarheidsgetrouw verfilmt. De ontstaansgeschiedenis van de Ford GT40 is er zo eentje. Een haast kinderachtige ruzie tussen twee autofabrikanten wordt uiteindelijk uitgevochten op het asfalt van Le Mans. De prijs blijkt hoog: vele miljoenen verdwijnen er in een wedstrijdje tussen twee grijze mannen die hun naam op auto's en fabrieken hebben staan, maar willen bewijzen dat ze de grootste hebben. Of in dit geval: de snelste.

Het is een david-en-goliathverhaal. Het grote Ford, dat per uur meer auto's van de band liet rollen dan Ferrari in een jaar, was vooral het toonbeeld van degelijkheid. Ferrari daarentegen was sportief, sexy, exclusief. En blut. Toen een overname die beide fabrikanten verder had moeten helpen, uiteindelijk op niets uitliep, werd het persoonlijk. De grote Amerikaanse magnaat Henry Ford II moest en zou met een sleutel zijn naam schrijven in de trotse rode lak van Enzo's Ferrari. De beste plek daarvoor was op Le Mans, het meest prestigieuze motorsportevenement op de kalender dat bovendien al jaren werd gedomineerd door Ferrari.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Le Mans '66 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le Mans '66

acties