Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. Ben Affleck's [i]Air[/i] en Rico Verhoeven's acteerdebuut.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Air (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ben Affleck | Cast: Matt Damon, Jason Bateman, Ben Affleck, Chris Messina | Onze recensie
'Air' is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de ongekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de moderne cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die gelooft in het immense talent van haar zoon, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.



Black Lotus (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Todor Chapkanov | Cast: Rico Verhoeven, Frank Grillo, Marie Dompnier, Peter Franzén | Onze recensie
Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner (Rico Verhoeven), kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Wanneer hij terugkeert in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto's in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het gekidnapte dochtertje van zijn gestorven vriend redden.



The Pope's Exorcist (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Julius Avery | Cast: Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero | Onze recensie
The Pope's Exorcist is geïnspireerd op de authentieke documenten van pater Gabriele Amorth, hoofd exorcisme bij het Vaticaan. De film, met in de hoofdrol Oscar-winnaar Russell Crowe, volgt Amorth bij zijn onderzoek naar het griezelige verhaal van een bezeten jongetje. Uiteindelijk komt er een eeuwenoud complot aan het licht dat het Vaticaan uit alle macht geheim probeerde te houden.



Return to Seoul (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Davy Chou | Cast: Park Ji-min, Kwang-rok Oh, Guka Han, Kim Sun-young | Onze recensie
Wanneer haar vlucht naar Tokio wordt geannuleerd, besluit de 25-jarige geadopteerde Freddie deze kans te benutten en spontaan naar Zuid-Korea te vliegen om op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip naar Seoul, wordt een lange reis langs stille dorpjes en bruisende nachtclubs in haar geboorteland dat haar nog volledig vreemd is. Hoe meer de eigenzinnige Freddie leert over de Koreaanse cultuur en haar zoektocht, hoe harder ze begint te twijfelen aan wie ze dacht te zijn en wie ze uiteindelijk wil worden.



The Quiet Girl (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Colm Bairéad | Cast: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch, Michael Patric | Onze recensie
Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar haar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis niet alles is wat het lijkt. Toch bloeit ze open en doet het haar goed, maar aan elke zomer komt een einde.



Joyland (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Saim Sadiq | Cast: Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani | Onze recensie
Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij heeft dagelijks te maken met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt - ze moet een zoon ter wereld brengen - en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een exotische dansclub die gerund wordt door een transvrouw. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.



Nayola (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: José Miguel Ribeiro | Cast: Feliciana Délcia Guia, Elisângela Rita, Vitória Adelino Dias Soares, Catarina André | Onze recensie
Het magisch realistische Nayola vertelt het verhaal van drie generaties vrouwen die geraakt worden door oorlog. Nayola laat haar pasgeboren dochter achter bij haar eigen moeder om de vader te zoeken die soldaat is in het leger. Nayola's zoektocht voert haar door een vreselijke verwarrende oorlog en een verscheurd land. In het heden zijn de sporen van de oorlog nog voelbaar en voert Nayola's tienerdochter haar eigen vrijheidsstrijd tegen het regime.



Estación catorce (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Diana Cardozo | Cast: José Antonio Becerril, Yoshira Escárrega | Onze recensie
Door de hechte band tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.



Suzume (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Makoto Shinkai | Cast: Nanoka Hara, Hokuto Matsumura, Eri Fukatsu, Kôshirô Matsumoto
Suzume is het coming-of-age-verhaal van de 17-jarige Suzume. Ze reist af naar verschillende rampgebieden in Japan waar ze deuren moet sluiten die verwoesting veroorzaken. Suzume's avontuur begint in een rustig plaatsje op het eiland Kyushu (in het zuidwesten van Japan), waar ze een jongeman ontmoet die zegt dat hij een deur zoekt. Op een verlaten plek vindt Suzume te midden van de ravage een losstaande verweerde deur die niet lijkt aangetast door de rampspoed. Omdat de deur Suzume op een mysterieuze wijze aantrekt opent ze hem, waarna er door heel Japan deuren opengaan en alles in hun omgeving verwoest dreigt te worden. Om nog meer rampen te voorkomen, moet Suzume de portalen zien te sluiten.



Holding up the Sky (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pieter Van Eecke |
Als de sjamanen stoppen met dansen en het leven in het regenwoud haar evenwicht verliest, zal de hemel naar beneden vallen en alles verpletteren.' Die wijsheid wordt door de Yanomami in Brazilië van generatie op generatie doorgegeven. Maar goudzoekers vervuilen de rivieren, de sjamanen sterven, het regenwoud verdwijnt en de aarde warmt op. Davi Kopenawa, stamhoofd en woordvoerder van de Yanomami, verzet zich al veertig jaar zonder ophouden tegen de kolonisatie van zijn land. Hij waarschuwt de westerlingen dat wanneer de hemel neervalt, ook zij verwoest zullen worden. Waarom willen ze maar niet luisteren?



NieuwsFilm

meest populair