The Quiet Girl
Aandachtig, gevoelig coming-of-ageverhaal over de belevingswereld van een klein meisje uit een groot gezin.
play
95 Min Ierland

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit's stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde.

Alt titel
An Cailín Ciúin
Regie
Colm Bairéad
Cast
Joan Sheehy, Andrew Bennett, Marion O'Dwyer, Michael Patric, Carrie Crowley, Carolyn Bracken, Catherine Clinch, Kate Nic Chonaonaigh, Tara Faughnan, Neans Nic Dhonncha, Eabha Ni Chonaola, Pádraig Ó Se, Breandán Ó Duinnshleibhe, Sean Ó Súilleabháin, Aine Hayden, Elaine O'Hara, Jessica Joannides, Roise Crowley.
Opbrengst
$ 1.756.887
Release
11.02.2022
Release NL
13.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Colm Bairéad| Scenario: Colm Bairéad| Cast: Catherine Clinch (Cáit), Carrie Crowley (Eibhlín Cinnsealach), Andrew Bennett (Seán Cinnsealach) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2022

Met tact en gevoel verbeeldt het Ierse drama The Quiet Girl de belevingswereld van een verlegen negenjarig meisje. Aan niets is te zien dat regisseur Colm Bairéad met dit bescheiden, maar betekenisvolle coming-of-ageverhaal pas zijn eerste serieuze speelfilm aflevert.

De schuchtere Caít is een van de jongste telgen van een gezin dat je niet op één hand kunt tellen, en het einde is voorlopig nog niet in zicht: als de film begint, is haar moeder weer zwanger, en haar vader blijkt zijn kinderen niet de zorg te bieden die je van hem mag verwachten. Met de zomervakantie voor de deur wordt de verantwoordelijkheid voor Cáit uitbesteed: ze kan terecht bij een verre nicht en haar echtgenoot, die het meisje alle tijd en gelegenheid geven om zich te ontplooien en langzaam uit haar schulp te kruipen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Quiet Girl Nieuwsberichten