De topfilm 'The Quiet Girl' gaat de filmhuizen volgende week helemaal veroveren

De topfilm 'The Quiet Girl' gaat de filmhuizen volgende week helemaal veroveren

De film heeft al meerdere prijzen gewonnen en werd zelfs genomineerd voor een Oscar.

Fans van arthouse kunnen vanaf volgende week hun hart ophalen bij het veelbelovende drama The Quiet Girl. De film gooide al eerder hoge ogen en wist al die verwachtingen waar te maken.

Met The Quiet Girl maakt de Ierse regisseur Colm Bairéad zijn debuut in de filmwereld. Dat doet hij meteen hartstikke goed, want de film werd zelfs genomineerd voor de Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film. Dat niet alleen, want The Quiet Girl was ook al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards.

Universeel thema
In dit intieme drama volgen we het verhaal van de jonge Cáit. The Quiet Girl kent een belangrijk, universeel thema: het vinden van je eigen plek.

Dat thema wordt in de film benaderd door de introverte Cáit (gespeeld door Catherine Clinch). Met een nieuwe baby op komst, lijkt er nauwelijks ruimte voor haar te zijn bij haar ouders. Ze wordt daarom naar familie op het platteland gestuurd, maar daar heeft haar stugge oom Seán (Andrew Bennett) helemaal geen trek in. Langzaam maar zeker ontdekt Cáit dat ook hier veel geheimen schuilgaan...



The Quiet Girl draait vanaf 13 april in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair