Intense parel op Netflix: 'Whiplash' scoort 94% op Rotten Tomatoes

Intense parel op Netflix: 'Whiplash' scoort 94% op Rotten Tomatoes

'Whiplash' van Damien Chazelle is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Whiplash van regisseur Damien Chazelle, die je kunt kennen van La La Land en Babylon.

Whiplash
De dramafilm uit 2014 heeft een hoofdrol voor Miles Teller. Bijrollen gingen naar onder meer J.K. Simmons, Melissa Benoist en Paul Reiser. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (94%): "Whiplash is intens, inspirerend en goed geacteerd en is een briljant tweedejaarsfilm van regisseur Damien Chazelle en een meeslepend voertuig voor sterren JK Simmons en Miles Teller."

Reacties
"Een fantastische film die de vraag stelt wat en waar de grenzen liggen om het beste uit iemand te halen. JK Simmons is altijd boeiend, en hier is hij op de top van zijn spel." schreef gareth v op Rotten Tomatoes.



Ganesh K schreef op Rotten Tomatoes: "Simmons en Teller geven hun beste prestatie tot nu toe. Whiplash werkt meer op je zenuwen dan welke horrorfilm dan ook, met een van de beste eindes die ik ooit heb gezien."

Op Netflix
De $3,3 miljoen kostende film was een groot succes en bracht meer dan $49 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Andrew Neyman, een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

NieuwsFilm

meest populair