Whiplash (2014)

The road to greatness can take you to the edge

Een Oscarwaardige vertolking van J.K. Simmons in een magistraal muziekdrama over de offers van het volgen van je passie.
play

8,4 details

  • 107 Min
  • Muziek
  • Drama
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Andrew Neyman, een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Regie
Damien Chazelle
Cast
Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Chris Mulkey, Paul Reiser, Austin Stowell, Damon Gupton, Max Kasch, Kofi Siriboe, Jayson Blair, Suanne Spoke, Kavita Patil, Nate Lang, C.J. Vana, Charlie Ian.
Opbrengst
$ 13.993.092
Release
10.10.2014
Release NL
13.11.2014
Release DVD
16.06.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Damien Chazelle | Cast: Miles Teller (Andrew), J.K. Simmons (Fletcher), Paul Reiser (Jim), Melissa Benoist (Nicole), Austin Stowell (Ryan), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2014

Voor vele film- en serieliefhebbers is Jonathan Kimble Simmons de man van series als Law & Order en Oz of de grofgebekte krantenbons in Sam Raimi’s Spider-Man-trilogie. Maar de expressieve acteur heeft meer in zijn mars en dan hebben we het nog niet eens over het verzorgen van het stemmetje van een geel snoep je dat niet smelt in je hand, maar wel in je mond. J.K. Simmons is zo’n acteur die eeuwig lijkt te zijn gedoemd om de tweede viool te spelen, maar zonder wiens aanwezigheid menig filmproject in elkaar lazert. Aan gebrek aan erkenning schort het niet voor Simmons, maar toch lijkt hij een acteur die ondanks zijn eigen stijl maar niet bij het grote publiek blijft hangen. Misschien verandert dit begin 2015 als de acteur zijn schoorsteenmantel mag afstoffen voor zijn eerste Oscar. Als bijrolacteur, dat dan weer wel.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Whiplash Nieuwsberichten

Laatste reacties

Viewer

"...Deze film wordt echt gedragen door J.K. Simmons, een heerlijke onsympathieke rol. Probleem met de fi......"

Tarkus

"...Puike film, goed scenario en uitstekende vertolkingen. Indrukwekkend verhaal vind ik, dat gepaard g......"

Timme

"...Wow die finale! :W..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Whiplash

acties