De slechtste film met Emma Stone is 'Movie 43', en de beste heet...

De slechtste film met Emma Stone is 'Movie 43', en de beste heet...

Stone heeft in veel ijzersterke films gespeeld, maar volgens critici is 'The Favourite' de beste.

Er zijn maar weinig filmfans die je raar aankijken wanneer je stelt dat Emma Stone een van de betere actrices van haar generatie is. De 36-jarige actrice is onlangs voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar. In 2017 won ze dit begeerde beeldje al voor haar rol in La La Land. Dit is echter niet haar best ontvangen film.

Films zijn natuurlijk altijd subjectief, daarom baseren we de 'beste' en 'slechtste' film puur op het algemene ontvangst van critici. Stone heeft in de laatste jaren vrijwel geen missers uitgebracht, maar toch had ze een rol in een van de 'slechtste films ooit'.

Movie 43
We hebben het hier over de beruchte Movie 43; een komedie bestaande uit meerdere korte films. Meer dan tien verschillende regisseurs hebben zo'n korte film gemaakt, en elk bevatten ze een aantal enorme Hollywood-sterren.

Stone speelde de hoofdrol in het segment Veronica naast Kieran Culkin (Succession). Toen Movie 43 uitkwam, weigerden de acteurs de film te promoten. Vrij onlogisch is dat niet. De film werd onwijs slecht ontvangen (4% op de Tomatometer) en werd door sommigen zelfs "de slechtste film ooit" genoemd.

The Favourite
Na haar rollen in ijzersterke komedies als Superbad en Easy A speelde Stone in 2014 een heel ander soort rol in Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance). De rol in deze film bracht haar haar eerste Oscar-nominatie op. Dit volgde ze al snel op met La La Land, maar geen van deze films is haar best ontvangen film. Die titel gaat naar The Favourite.


In het Engeland van het begin van de 18e eeuw wordt de status quo aan het hof verstoord wanneer een nieuwe bediende (Stone) arriveert en zich geliefd maakt bij de tengere koningin Anne (Olivia Colman). De film heeft een ijzersterke 93% op de Tomatometer, waarmee het Stone's best beoordeelde film is. Er is één film die extreem dicht in de buurt komt: Poor Things.

Poor Things
Met Poor Things zet Stone na The Favourite haar samenwerking met topregisseur Yorgos Lanthimos eindelijk voort. Ze vertolkt de hoofdrol van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).


Poor Things is een van de best ontvangen films van afgelopen jaar en is voor maar liefst elf Oscars genomineerd. Je bekijkt de film nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair