Dakota Johnson onthult dwang: "Mijn beroemde vader verbrak banden toen ik wilde acteren"

Dakota Johnson onthult dwang: "Mijn beroemde vader verbrak banden toen ik wilde acteren"

Dakota Johnson vertelt over haar moeilijke relatie met haar vader en haar financiële worstelingen als beginnende actrice.

Dakota Johnson is de dochter van Melanie Griffith en Don Johnson. Zij waren vooral in de jaren 80 ongelooflijk populair met onder meer Working Girl en Miami Vice.

Dakota is intussen zelf een populaire actrice met rollen in Madame Web, Fifty Shades, Cha Cha Real Smooth en The Peanut Butter Falcon. Ze heeft al eerder laten vallen geen goede relatie met haar vader te hebben. Ze is wel dol op haar stiefvader Antonio Banderas.

Droom van een carrière
Bij de promotie van haar nieuwe film geeft Dakota inzicht in de problemen met haar biologische vader. Zo zegt ze in de onderstaande YouTube-video van Today over haar bijna 10-jarige acteercarrière: "Ik droomde ervan. Ik ben hier zo dankbaar voor. Ik zou niets anders willen dan acteren. Ik hou erg van mijn werk."

Desgevraagd zegt ze niet door haar vader financieel gesteund te zijn. Ze zegt over zijn dwang: "Mijn vader sneed de banden door toen ik wilde acteren. Hij wilde dat ik ging studeren. Daar was dat geld voor. Mijn acteerdroom wilde hij niet steunen. Dat was moeilijk."

Krap bij kas
Ze zegt eerlijk: "Maar hij zei tegen al mijn broers en zussen - ik heb er wel 900 - dat we een toelage kregen als we gingen studeren. Maar niet als we iets anders gingen doen. Dan sta je er alleen voor. Ik betaalde dus mijn huur met modellenopdrachten tot ik rollen kreeg. Soms zat ik te krap en kon ik geen boodschappen doen. Dan hielp mijn moeder uit. Zij was 'de aardige'."



Toen de 'nepo baby' discussie startte in Hollywood irriteerde dat haar ook mateloos. Dakota kwam in het nieuws met haar ironische opmerkingen, omdat ze vond dat journalisten wel wat beters konden vinden dan zo'n suffe discussie aan te zwengelen. Bij haar kwam het succes immers niet vanzelf.

NieuwsFilm

meest populair