Ben Affleck had een wel erg bizarre eis voor 'Gone Girl'

De Amerikaanse acteur speelt de hoofdrol in deze psychologische thriller van David Fincher.

In 2014 kwam regisseur David Fincher, die bekend staat om films als Seven, Fight Club, Panic Room, Zodiac en recentelijk The Killer, met de psychologische thriller Gone Girl. De film is geschreven door Gillian Flynn en gebaseerd op haar gelijknamige roman uit 2012. Ben Affleck speelt de hoofdrol in de film en had wel een erg bizarre eis op de set.

Naast Affleck spelen ook Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry en Carrie Coon mee in de film. Dit was het filmdebuut van Coon. In de film wordt Nick Dunne (Affleck) de hoofdverdachte in de plotselinge verdwijning van zijn vrouw, Amy (Pike), in Missouri.

Succes
Gone Girl was een kritisch en commercieel succes met een wereldwijde opbrengst van 369 miljoen dollar en een budget van 61 miljoen dollar, waardoor het Fincher's meest succesvolle film werd. De film werd ook genomineerd voor heel wat grote prijzen. Zo ontving Pike nominaties voor een Oscar, BAFTA Award, Golden Globe Award en Screen Actors Guild Award voor Beste Actrice. Ook Fincher was genomineerd voor de Golden Globe Award voor Beste Regisseur.

De film vertelt een spannend verhaal vol zotte wendingen die het publiek op het puntje van hun stoel blijft houden. Het volgt de mysterieuze verdwijning van Amy op de dag van haar vijfde trouwdag met haar man Nick. Terwijl het onderzoek zich ontvouwt, worden geheimen onthuld en zet de mediahype rond Amy's verdwijning Nick onder intense controle, wat leidt tot wendingen in het verhaal die percepties van waarheid, bedrog en de complexiteit van het huwelijk uitdagen.

Yankees-pet
Nadat hij was gecast als de mannelijke hoofdrolspeler in Gone Girl, had Affleck wel een erg bizarre eis. Zo weigerde hij om een Yankees-pet te dragen in een scène van de film, waardoor de productie enkele dagen werd stilgelegd totdat hij en Fincher het eens konden worden over het compromis van een Mets-pet. Affleck, een levenslange Red Sox-fan, vond dat gezien worden in een grote speelfilm met het logo van de grootste rivalen van de Red Sox een verraad zou zijn.


Daarnaast had Affleck ook enkele belangrijke castingaanbevelingen voor de rol van Andie, de jonge studente met wie het personage Nick een affaire heeft. Affleck vertelde Fincher dat Emily Ratajkowski, het beroemde model dat grotendeels naakt verschijnt in de muziekvideo voor Robin Thicke's Blurred Lines, perfect zou zijn voor de rol van de vrouw die een seksscène moet hebben met Affleck's personage. Affleck had verder geen andere opmerkingen over de casting.

Kijken?
Wil je Gone Girl zien? Je kan de film bekijken op Disney+ en Netflix.

NieuwsFilm

meest populair