Nieuwe 'The Conjuring'-film aangekondigd, maar er is ook slecht nieuws voor de fans

James Wan, die de franchise bedacht, zal in elk geval niet terugkeren als regisseur.

Michael Chaves zal het vierde en laatste deel in de The Conjuring-franchise regisseren voor New Line en Warner Bros. Pictures.

Chaves was eerder verantwoordelijk voor de regie van het derde deel The Conjuring: The Devil Made Me Do It en de succesvolle spinoff-sequel The Nun II.

Conjuring-veteranen
David Leslie Johnson-McGoldrick, die meeschreef aan het derde deel met James Wan, schreef ditmaal in zijn uppie het script. Wan en Peter Safran produceren.

De plot wordt nog geheimgehouden, maar we kunnen ervan uitgaan dat we opnieuw de paranormale onderzoekers Ed en Lorrain Warren zullen volgen.

Welke zaak?
Patrick Wilson en Vera Farmiga zullen naar verwachting opnieuw Ed en Lorrain spelen in de film, waarvan de opnames deze zomer moeten beginnen in Atlanta.Welke zaak of welke zaken de film zal belichten is dus ook nog onduidelijk. De meest voor de hand liggende zaken zijn die van de familie Smurl en het Snedeker-huis. Hierover werden respectievelijk in 1990 al de film The Haunted en in 2009 The Haunting in Connecticut gemaakt.

Een waardige afsluiter?
De vierde film in de franchise draagt vooralsnog de titel The Conjuring 4. Er wordt naar verluidt als sinds begin vorig jaar aan gewerkt.De volledige Conjuring-franchise is tot nu toe goed voor een wereldwijde opbrengst van 2,1 miljard dollar in alleen al de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair