Volgens Robert Downey verdient Margot Robbie meer erkenning voor haar subtiele acteerwerk

Robert Downey Jr. prijst de subtiele aanwezigheid en luisterkunst van Margot Robbie in haar rol als Barbie.

Robert Downey Jr. neemt het op voor Margot Robbie. De 58-jarige acteur uit Iron Man en Oppenheimer gaat al 40 jaar mee in Hollywood en is uitgegroeid tot een van de grootste filmsterren ter wereld.

Robert is net als Willem Dafoe en Sterling K. Brown door hun acteursgilde SAG genomineerd voor hun bijrollen. Ze vertellen dat de subtiele aanwezigheid van acteurs op de achtergrond heel belangrijk is. Soms hoeven ze maar heel weinig te doen om effectief te zijn - en dat is moeilijk.

Best ondergewaardeerd
Robert zegt ook: "Margot Robbie krijgt naar mijn mening te weinig waardering voor Barbie. De geweldige speech van America Ferrera wordt fantastisch geleverd, maar het is de blik van Margot die die scène doet landen."

Hij vervolgt: "Margot luistert actief en dat is knap. Ik begrijp op datzelfde moment dat Greta iets bijzonders van plan is - en Margot heeft haar moeten vertrouwen. En laten we ons niet voor de gek houden: het is f**king moeilijk om na twee bladzijden tekst van een ander oplettend te blijven."

Een bijrol hebben
Robert vertelt in de onderstaande YouTube-video van SAG-AFTRA Foundation verder over hoe het is om op de achtergrond te staan: "Want voor jezelf is het: Ik heb hier de hele dag naar geluisterd en ik moet er weer naar luisteren en het laten werken?"NieuwsFilm

meest populair