Christian Bale zal fysieke verandering ondergaan voor 'Frankenstein'

De geliefde acteur lijkt weer ver te gaan voor de film van Maggie Gyllenhaal.

Auteur:
Christian Bale staat bekend als dé kameleon van Hollywood. De met een Oscar bekroonde acteur is bereid behoorlijk ver te gaan voor zijn films en dat zal niet anders zijn voor zijn nieuwste project, namelijk Frankenstein.

Bale was super gespierd als Bruce Wayne/Batman in The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan, juist weer graatmager in The Machinist en behoorlijk zwaar in American Hustle en Vice. Nu zal hij wederom een fysieke verandering ondergaan.

Frankenstein
Iedereen weet natuurlijk wel waar Frankenstein over gaat. Het gotische meesterwerk werd in 1818 uitgebracht door Mary Shelley. Hier zijn al talloze verfilmingen van uitgebracht, maar nu gaat Maggie Gyllenhaal het proberen.

Gyllenhaal, zowel actief als actrice als regisseuse, was al naast Bale te zien in The Dark Knight en heeft hem weten te strikken voor haar film. Bale laat zich er tijdens een recent interview over uit: "Ik ga me volgende week kaal scheren. Ik ben er klaar voor".

Vooruitzicht
Bale kijkt er in ieder geval naar uit: "Ik ga werken met de fantastische Maggie Gyllenhaal, maar ook met Jessie Buckley en vele andere talenten. Ik weet dat dit weer een fysieke uitdaging wordt, maar ik kijk ernaar uit!"


Welke rol Bale precies op zich neemt is vooralsnog niet duidelijk, al weten we wel dat het monster naar Chicago reist, zodat de beroemde Dr. Euphronius een metgezel voor hem kan maken. Dit pakt echter veel gruwelijker uit dan verwacht...

NieuwsFilm

meest populair